Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Latvenergo“ pirmąjį pusmetį padidino elektros gamybą 56 proc.

„Latvenergo“ šių metų pirmąjį pusmetį pagamino 3 519 gigavatvalandžių (GWh) elektros – 56 proc. daugiau negu tuo pat laikotarpiu pernai, pareiškė Latvijos valstybinio energetikos koncerno finansų direktorius Guntaras Balčūnas.
REUTERS-Scanpix nuotr.
REUTERS-Scanpix nuotr.
Temos: 2 Elektra Gamyba

Anot jo, vien koncerno hidroelektrinės šiemet pagamino 2 834 GWh elektros energijos, 44 proc. daugiau negu metais anksčiau.

Sumažėjus gamtinių dujų kainoms pasaulio rinkoje, „Latvenergo“ taip pat gerokai padidino elektros energijos gamybą savo šiluminėje elektrinėje – per pirmąjį pusmetį ji pagamino apie 150 proc. daugiau elektros energijos, arba 675 GWh.

Ir mažmeniniai, ir didmeniniai elektros energijos pardavimai pirmąjį pusmetį išaugo 28 proc. ir pasiektas elektros energijos pardavimų lygis buvo aukščiausias per pastaruosius penkerius metus. 

Taip pat išaugo „Latvenergo“ klientų skaičius kitose dviejose Baltijos šalyse. Didžiausias augimas buvo Lietuvoje – čia klientų skaičius išaugo 47 proc. iki 209 tūkstančių.

Anot G. Balčūno, „Latvenergo“ planuoja ir toliau aktyviai stengtis pritraukti naujų klientų, žinodama, kad elektros rinkos liberalizavimas Lietuvoje dar nebaigtas ir kad 30 proc. klientų Lietuvoje dar nėra pasirinkę elektros energijos tiekėjo.

„Latvenergo“ grupė anksčiau skelbė, kad jos pardavimo pajamos pirmąjį pusmetį, palyginti su metais anksčiau, padidėjo 56,3 proc. iki 1,163 mlrd. eurų, o pelnas išaugo 56,8 proc. iki 222,5 mln. eurų.

Pernai grupės pardavimo pajamos pašoko 72,9 proc. iki 1,842 mlrd. eurų, o pelnas – 2,6 karto iki 183,874 mln. eurų.

„Latvenergo“ grupė yra viena pirmaujančių energijos tiekėjų Baltijos šalyse, vykdanti elektros ir šiluminės energijos gamybą bei teikianti prekybos, gamtinių dujų prekybos ir elektros skirstymo paslaugas. Užsienio rinkose ji veikia naudodama „Elektrum“ prekės ženklą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas