Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Latvijoje planuojama sumontuoti 800-1000 taromatų

Latvijoje planuojama sukurti 800–1000 taromatų tinklą, pranešė projektą vystanti bendrovė „Depozita iepakojuma operators“, su Norvegijos grupės „Tomra Systems“ įmone Latvijoje „Tomra Collection Latvia“ pasirašiusi atitinkamos įrangos tiekimo ir aptarnavimo sutartį.
Taromatas
Taromatas / Asmeninio archyvo nuotr.
Temos: 2 Latvija Taromatas

Pirmuosius taromatus numatyta pradėti montuoti rudenį.

Pasak „Depozita iepakojuma operators“ atstovo Miko Sturičio, taromatų tinklo sukūrimui buvo pasirinktas jų nuomos modelis, pagal kurį „Tomra“ sukurs visą infrastruktūrą ir informacijos technologijų sistemą, taip pat prižiūrės įrangą eksploatavimo metu, gaus pajamų už kiekvieną pristatytą tarą.

Pernai spalį Latvijos parlamentas priėmė Pakuočių įstatymo pataisas, pagal kurias nuo 2022 metų vasario šalyje pradės veikti taros užstato sistema.

Šių metų pradžioje Valstybinė aplinkos tarnyba pasirašė sutartį dėl šio projekto įgyvendinimo su bendrove „Depozita iepakojuma operators“ septyneriems metais, kaip tai numato įstatymas.

Atitinkama Europos Sąjungos direktyva skelbia, kad visos Bendrijos narės privalo rinkti ir į antrinį perdirbimą 2025 metais nukreipti 77 proc., o 2029 metais – 90 proc. plastikinės taros.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas