Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Latvijos ekonomikos ministru vėl paskirtas J.Vitenbergas žada užbaigti pradėtus darbus

Latvijos Saeima ketvirtadienį šalies ekonomikos ministru vėl paskyrė Janį Vitenbergą iš dešiniojo sparno Nacionalinio aljanso „Viskas Latvijai!“ – „Tėvynei ir Laisvei“ bei „Naujoji vienybė“.
Janis Vitenbergas
Janis Vitenbergas / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Latvija

J.Vitenbergas ekonomikos ministro poste dirbo maždaug metus, bet gegužę šio posto neteko perėjęs iš populistinės partijos „Kam priklauso valstybė?“ (KPV LV) į Nacionalinį aljansą.

Jo perėjimas sukėlė abiejų partijų nesutarimus. Tačiau KPV LV trečiadienį pasitraukus iš valdančiosios koalicijos, susidarė sąlygos J.Vitenbergui grįžti į ministro postą.

Prieš jo paskyrimo patvirtinimą parlamente J.Vitenbergas sakė esąs pasiryžęs užbaigti pradėtus darbus ir didinti būstų prieinamumą.

Kreipdamasis į parlamentarus jis akcentavo ankstesnius laimėjimus sprendžiant COVID-19 krizę ir sukuriant įvairias paramos kompanijoms bei darbuotojams programas, pagerinusias Latvijos ekonomikos būsimo augimo tendencijas.

„Jei Saeima šiandien mane parems, naujasis Vitenbergas turės galimybę užbaigti tai, ką pradėjo senasis Vitenebergas“, – sakė jis.

Tarp darbų, kuriuos reikia padaryti, J.Vitenbergas paminėjo būsto prieinamumo klausimą. Jis pripažino, kad 40 mln. eurų iš Europos Sąjungos ekonomikos gaivinimo fondo iki galo neišspręs būstų problemos, bet sakė, kad drauge su Aplinkos apsaugos ir regionų plėtros ministerija bei Finansų ministerija pradėtas darbas dėl plataus fondo sukūrimo.

J.Vitenbergas taip pat pabrėžė, kad jo užduotis bus skatinti eksportą. Pasak jo, Latvijos eksportą reikia gerinti, todėl jau kuriamas fondas plėtrai ir dideliems investiciniams projektams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas