Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Latvijos pašto vadovė: įmonė susidūrė su rimtais finansiniais sunkumais

Latvijos valstybės įmonės „Latvijas pasts“ (Latvijos paštas) finansinė padėtis šiuo metu yra itin sunki, pareiškė jos vadovė Beata Krauzė-Čebotarė.
Lietuvos pašto logistikos centras
Lietuvos pašto logistikos centras / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Dabar per garsu kalbėti apie tai, kad Latvijos paštui gresia nemokumas, bet jei padėtis nepasitaisys, tai gali įvykti po 2-3 metų“, – interviu visuomeniniam radijui antradienį sakė ji.

B.Krauzės-Čebotarės teigimu, mažėja pinigų įplaukos, įskaitant už tranzitą, kuris buvo vienas pagrindinių pajamų šaltinių, o įplaukos iš universaliųjų pašto paslaugų, tokių kaip laiškų siuntimas ar laikraščių prenumeratos, nyksta kasmet.

„Tuo pačiu metu didėja spaudimas didinti atlyginimus“, – pabrėžė ji, pridurdama, jog Latvijos paštas yra ne valstybės institucija, nėra ne pelno siekianti organizacija, o valstybės įmonė, tai yra komercinė organizacija, todėl turi dirbti pelningai arba bent jau rentabiliai ir neprivalo vykdyti socialinių funkcijų.

„Jei nebus imtasi atitinkamų priemonių dabar, priemonių veiklos efektyvumui didinti, po dvejų ar trejų metų tikrai atsidursime apgailėtinoje padėtyje“, – akcentavo ji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas