Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
16:51

Lauko kavinėje klientės paprašiusi nerūkyti, besilaukianti moteris sulaukė užgauliojimų: iškėlė aktualią problemą

Kūdikio besilaukianti Dovilė kreipėsi į 15min redakciją su problema, apie kurią, ko gero, pagalvoja visi nerūkantys, bet apie ją garsiai nekalba. Ar yra rūkančiųjų ir nerūkančiųjų zonos reguliavimas lauko kavinėse? Kokią nuomonę apie tokių vietų žymėjimą turi verslas ir kokių priemonių prevencijai turi Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamentas (NAKD)? Šiuos bei kitus klausimus narpliojo 15min.
Rūkymo zonos
Rūkymo zonos / Shutterstock nuotr.

Kūdikio besilaukiančiai Dovilei vienoje lauko terasą turinčioje kavinėje teko patirti nemalonų incidentą: paprašiusi klientės nerūkyti tam neskirtoje vietoje, sulaukė pykčio pliūpsnio, jos prašymą ignoravo ir kavinės personalas. O kai moteris kreipėsi NTAKD su klausimu apie rūkančiųjų ir nerūkančiųjų zonas lauko kavinėse, pabrėždama, kad net ir nedidelis pasyvaus rūkymo kiekis gali turėti pasekmių tiek mamos, tiek kūdikio sveikatai, taip pat susidūrė su akibrokštu.

Pasirodo, kad įstatymas, numatantis pareigą lauko kavinėms žymėti rūkymo/nerūkymo zonas ir vietas, kuris veikia jau nuo 2021-ųjų, nenumato jokios atsakomybės už pažeidimus. Negana to, kaip pasakojo Dovilė, šio asketiško atsakymo iš tarnybos ji laukė daugiau nei 20 dienų.

Vis dėlto, 15min išsiaiškino, kad, jei įstaigoms baudų ir nenumatyta, rūkantiems ne tam skirtoje vietoje klientams, priešingai, – gali tekti atverti pinigę.

Apie pareigą – nežino?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas