Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

LBA: didesnis bekontakčių atsiskaitymų limitas galios ir po karantino

Dėl koronaviruso epidemijos dvigubai padidintas atsiskaitymų bekontaktėmis mokėjimo kortelėmis limitas galios ir po pasibaigusio karantino. Dėl to sutarė ir apie sprendimą didžiąsias kortelių mokėjimo sistemas VISA ir „Mastercard“ informavo šalyje veikiantys bankai, praneša Lietuvos bankų asociacija (LBA).
Pristatymo akimirka
Bekontaktinis atsiskaitymas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Nuo kovo pabaigos viešose apsipirkimo vietose, nerenkant PIN kodo, galima atsiskaityti už 50 eurų vertės pirkinį. Anksčiau bekontakčiu būdu galima buvo pirkti už 25 eurus.

„Sėkminga patirtis paskatino rinkos dalyvius apsvarstyti neterminuotą bekontakčių atsiskaitymų limito padidinimą. Galimybė susimokėti už prekes bei paslaugas bekontakčiu būdu ne tik padeda sutaupyti laiko, bet ir toliau pravers kaip viena iš priemonių stabdyti koronaviruso plitimą“, – pranešime teigia laikinasis LBA prezidentas Aidas Budrys.

Limito padidinimas ir toliau bus taikomas tik fiziniams pardavimo taškams. Jam galioja įprasti papildomo saugumo sprendimai, pavyzdžiui, kartais gali būti paprašyta įvesti savo PIN kodą. Limito padidinimas netaikomas kortelėms, išduotoms ne Lietuvoje.

Trečiadienį, birželio 17 dieną, Lietuvoje baigė galioti tris mėnesius trukęs dėl koronaviruso protrūkio paskelbtas karantinas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas