Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lenkija plėstų Ukrainos produkcijos importo ribojimus, jei Kyjivas aštrins konfliktą

Lenkijos premjeras Mateuszas Morawieckis ((Mateušas Moraveckis) trečiadienį įspėjo, kad Varšuva pasiryžusi išplėsti Ukrainos žemės ūkio produkcijos importo ribojimus, jei Kyjivas aštrins konfliktą dėl embargo ukrainietiškiems grūdams.
AP-Scanpix nuotr.
AP-Scanpix nuotr.

„Įspėju Ukrainos valdžios institucijas, kad jei šis konfliktas bus eskaluojamas, Lenkijos nustatytame importo draudimo sąraše gali atsirasti daugiau ukrainietiškos produkcijos“, – sakė M. Morawieckis.

Pirmadienį Kijevas pranešė, kad Pasaulio prekybos organizacijoje (PPO) pateikė ieškinius trims Europos Sąjungos narėms – Lenkijai, Slovakijai ir Vengrijai – dėl jų draudimų importuoti ukrainietiškus grūdus.

Šios trys Ukrainos kaimynės nepritarė praėjusį penktadienį Europos Komisijos priimtam sprendimui nepratęsti laikinai įvesto šio importo į ES draudimo galiojimą.

„Ukrainos valdžios institucijos nesupranta, kokiu mastu buvo destabilizuotas Lenkijos žemės ūkis. Mes giname savo ūkininkus“, – sakė M. Morawieckis, pabrėždamas, jog šis embargas galios tol, kol bus sukurti „bendradarbiavimo mechanizmai“.

Jis priminė, kad Lenkija buvo pirmoji šalis Europoje, atsivėrusi ukrainiečių pabėgėliams ir pradėjusi tiekti Ukrainai humanitarinę pagalbą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas