Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Lenkijos vartotojų nuotaikos šį mėnesį toliau gerėjo

Šį mėnesį Lenkijos vartotojų nuotaikos tiek dėl vertinimų, tiek ir dėl netolimos ateities perspektyvų, toliau pagerėjo, trečiadienį skelbia nacionalinė statistikos tarnyba (GUS), remdamasi kas mėnesį atliekamų sociologinių apklausų naujausiais duomenimis.
AFP-Scanpix nuotr.
AFP-Scanpix nuotr.

Bendras vartotojų pasitikėjimo indeksas, sintetiškai apibūdinantis dabartines individualaus vartojimo tendencijas, per mėnesį pakilo 2,8 punkto iki minus 15,1 punkto.

Šį mėnesį pagerėjo vertinimai visų šio rodiklio dedamųjų dalių, o labiausiai – esamų galimybių įsigyti svarbių pirkinių ir šalies dabartinės ekonominės padėties. Kitų subindeksų, tokių kaip šalies ekonominės ir finansinės padėties perspektyvų, namų ūkių dabartinės finansinės padėties ir jos perspektyvų, augimas buvo kiek kuklesnis.

Per metus (šį mėnesį, palyginti su pernai lapkričiu) bendras Lenkijos vartotojų pasitikėjimo indeksas ūgtelėjo 28,9 punkto.

Rodiklis gali įgyti reikšmes nuo minus 100 punktų iki plius 100 punktų, o jos rodo, kokios ekonominės nuotaikos visuomenėje pasireiškia stipriau – optimistinės ar pesimistinės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas