Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuva ir Armėnija bendradarbiaus technologijų ir inovacijų srityje

Lietuva ir Armėnija bendradarbiaus technologijų ir inovacijų srityje – abi šalys trečiadienį pasirašė tai numatantį susitarimą.
Vaagnas Chačaturianas, Gitanas Nausėda
Gitano Nausėdos ir Armėnijos Prezidento Vaagno Chačaturiano spaudos konferencija / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

Kaip prioritetinės bendradarbiavimo sritys numatytos informacinės ir ryšių technologijos, skaitmeniniai duomenys, gyvybės mokslai, bioekonomika ir naujos medžiagos, pranešė Ekonomikos ir inovacijų ministerija.

„Aukštą pridėtinę vertę kuriančių sričių proveržis yra svarbi valstybių ekonominės plėtros sąlyga. Jau dabar aukštos pridėtinės vertės prekių ir paslaugų eksportas sudaro apie 17 proc. viso mūsų eksporto, o per artimiausius keletą metų šį rodiklį tikimės padvigubinti“, – pranešime sakė ministrė Aušrinė Armonaitė.

Šalys įsipareigojo ieškoti partnerių bendriems technologijų ir inovacijų projektams, teikti pagalbą tiek sudarant susitarimus, tiek įgyvendinant projektus. Sutarta keistis technologine informacija, organizuoti bendrus renginius.

Prezidentas Gitanas Nausėda trečiadienį kartu su Armėnijos vadovu Vaagnu Chačaturianu atidarė Lietuvos ir Armėnijos verslo forumą.

G.Nausėda pabrėžė, kad Lietuva ir Armėnija turi daug plačių galimybių intensyviau ekonomiškai bendradarbiauti. Anot jo, Lietuva galėtų suteikti Armėnijos ekonomikai daugiau tarptautinių ryšių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas