Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 04 09 /16:54

Lietuva pakviesta pradėti derybas dėl narystės EBPO

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė telefonu kalbėjosi su Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos (EBPO) generaliniu sekretoriumi Angelu Gurria. EBPO vadovas informavo D.Grybauskaitę jog vieningu šalių narių sutarimu Lietuva kviečiama pradėti derybas dėl narystės šioje organizacijoje.
Dalia Grybauskaitė
Dalia Grybauskaitė / R.Dačkaus nuotr.

„Tai – nuoseklių Lietuvos pastangų įvertinimas, kuris atvers daugiau galimybių ginti mūsų valstybės interesus. Narystė EBPO sustiprins Lietuvos patrauklumą užsienio investuotojams, leis glaudžiau bendradarbiauti su pažangiausiomis pasaulio valstybėmis ir prisidės prie mūsų šalies augimo bei ekonominės gerovės skatinimo“, – pranešime cituojama šalies vadovė.

D.Grybauskaitė pabrėžė, kad derybų dėl narystės EBPO pradžia taip pat yra ir įpareigojimas Lietuvai toliau stiprinti ekonomikos konkurencingumą ir diegti inovacijas, didinti jaunimo užimtumą, gerinti valstybės įmonių valdymą bei įgyvendinti kitas reformas, būtinas sėkmingai valstybės raidai.

Pokalbio metu Prezidentė padėkojo EBPO generaliniam sekretoriui už ilgametį bendradarbiavimą su Lietuva ir perdavė padėką EBPO šalims narėms už parodytą pasitikėjimą Lietuvos pasirengimu siekti narystės šioje organizacijoje.

Tikisi derybų pradžios birželį

„EBPO Taryba kviečia Lietuvą derėtis dėl narystės šioje organizacijoje – tai didelis žingsnis į priekį. Priklausydami šiam solidžiam ekonomiškai brandžių ir pajėgių valstybių klubui turėsime ilgalaikės naudos ir dar labiau sustiprinsime šalies ekonomiką“, – ketvirtadienį po pietų išplatintame pranešime cituojamas premjeras Algirdas Butkevičius.

Dar 2000 m. Vyriausybės programoje buvoįrašytas šalies siekis tapti EPBO nare, o oficialų prašymą stoti į organizaciją Lietuva įteikė 2002 m. 

Ketvirtadienį Vyriausybės rūmuose posėdžiavo pasirengimą Lietuvos narystei EBPO koordinuojanti komisija, kurios nariai aptarė derybų dėl narystės šioje organizacijoje procesą ir kitus su stojimu į EBPO susijusius klausimus.

Tikimasi, kad formalus kvietimas pradėti derybas dėl narystės organizacijoje bus patvirtintas šiemet birželio 3–4 d. Paryžiuje vyksiančioje EBPO Ministrų konferencijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas