Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuva per Pasaulio banką skiria 10 mln. eurų garantiją paramai Ukrainai

Vašingtone dalyvaudama Pasaulio banko (PB) paramos Ukrainai ministrų susitikime finansų ministrė Gintarė Skaistė pranešė, kad Lietuva suteiks 10 mln. eurų garantiją Ukrainai, penktadienį pranešė Finansų ministerija.
Mokesčiai
Mokesčiai / 123RF.com nuotr.

„Lietuva prisidės prie pagalbos Ukrainai skirdama papildomą 10 mln. eurų garantiją PB. Šios garantijos išskirtinumas – pinigai bus skirti finansuoti Ukrainos biudžeto poreikius karo akivaizdoje, konkrečiai viešojo sektoriaus darbuotojų, įskaitant mokytojus, atlyginimų finansavimui. Šiuo metu itin reikalinga greita ir efektyvi pagalba besiginančiai Ukrainai, o Lietuvos garantija prisidės prie šalies viešojo sektoriaus gyvybingumo palaikymo“, – pranešime cituojama finansų ministrė.

Šios lėšos prisidės prie PB kuriamo „Viešųjų išlaidų administracinių pajėgumų tęstinumui Ukrainoje“ instrumento.

PB renginyje Vašingtone ministrė taip pat pažymėjo, jog būtina mobilizuoti plataus masto finansinę pagalbą Ukrainai, ruošiantis šalies atstatymui po karo, bei užtikrinti veiksmų ir paramos koordinavimą tarptautiniu mastu.

„Pasaulio bankas sugebėjo operatyviai reaguoti į Ukrainos poreikius ir pristatė 3 milijardų pagalbos paketą. Lietuva atsiliepė į kvietimą prisijungti prie PB pagalbos Ukrainai instrumento dar Rusijos karo Ukrainoje pradžioje ir skyrė 5 mln. eurų dotaciją į PB Patikos fondą. Šalių susitelkimas prisidėti prie bendro tikslo – stiprinti ir padėti Ukrainai – rodo ne tik sugebėjimą efektyviai veikti, bet ir pasitikėjimą Pasaulio banku kaip kertine institucija mobilizuojant finansinę paramą“, – sakė ministrė G.Skaistė.

Šią savaitę G.Skaistė lankosi Vašingtone, kur dalyvauja Tarptautinio valiutos fondo (TVF) ir PB pavasario susitikimuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai