Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvai šiemet skirta 273 mln. eurų iš REACT-EU iniciatyvos

Lietuva šiemet gavo 273 mln. eurų, kurie užtikrins atnaujintą Europos Sąjungos fondų 2014–2020 m. investicinių veiksmų programos įgyvendinimą, rašoma Finansų ministerijos pranešime žiniasklaidai.
Sveikatos apsauga
Sveikatos apsauga / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Europos Komisija (EK) pritarė Veiksmų programos pakeitimui, kuriuo investicinių strategijų dokumentas papildytas dviem naujais prioritetais: skatinti aplinką tausojantį, skaitmeninį ir tvarų ekonomikos atsigavimą ir didinti užimtumą bei socialinę įtrauktį.

Po EK pritarimo, valstybės narės jau gali pradėti įgyvendinti numatytas veiklas per REACT-EU iniciatyvą.

„Iš REACT-EU iniciatyvos skirtas finansavimas užtikrins Europos Sąjungos fondų tęstinumą. Taip pat svarbu, kad šis instrumentas didina investicijas į labiausiai nuo pandemijos nukentėjusius sektorius – verslo, kultūros ir darbo rinką. Būtent šių investicijų poreikis šiuo metu yra aktualiausias ir didžiausias“, – sako finansų viceministrė Vaida Česnulevičiūtė.

Lietuva yra 3-ioji Europoje ir pirma tarp Baltijos šalių, kuri pasitvirtino šios Veiksmų programos pakeitimus, o minėtas lėšas turės įveiklinti iki 2023 m. pabaigos.

Iniciatyva REACT-EU – tolesnis žingsnis siekiant padėti atsigauti valstybių narių ekonomikai po COVID-19 pandemijos. Lėšas planuojama tikslingai nukreipti kovai su COVID-19 pasekmėmis ir ekonomikos gaivinimui, užtikrinant jos atsparumą galimiems šokams ateityje.

REACT-EU yra bendro „Next Generation EU“ 750 mlrd. eurų vertės laikinosios ekonomikos gaivinimo priemonės paketo dalis, iš kurio Lietuvai numatoma skirti: 2,225 mln. eurų Gaivinimo ir atsparumo didinimo priemonei, 153 mln. eurų Teisingos pertvarkos fondui bei 139,9 mln. eurų kaimo plėtrai. Taip pat iš „Next Generation EU“ finansuojamos europinės priemonės mokslinių tyrimų ir inovacijų plėtrai, pagalba šalims reaguojant į ekstremalias situacijas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas