Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
07 14

Atskleidė, kiek šiemet kainuoja vestuvės ir kam lietuviai išleidžia daugiausia

Soc. tinkluose matydami įspūdingiausias akimirkas lietuviai užsinori iškelti panašias vestuves ir yra pasiryžę tam išleisti nemenką sumą pinigų. Nepaisant to, jie vis tiek ieško būdų, kaip vienur ar kitur sutaupyti. Kai kurie taip netelpa į biudžetą, kad net yra priversti pinigų pasiskolinti. Kam jaunieji išleidžia daugiausiai pinigų, kaip bando sutaupyti ir kokias sumas jie skolinasi?
Vestuvės
Vestuvės / Shutterstock nuotr.

Štai kam skiria daugiausiai pinigų

„Noriu ženytis“ vestuvių planuotojos Živilės Milerytės teigimu, augant visų paslaugų kainoms, darbo valandų įkainiams, šiemet vestuvės su nakvyne ir pilna programa vidutiniškai jauniesiems atsieina kiek daugiau nei anksčiau – apie 25 tūkst. eurų.

Daugiausiai pinigų pareikalauja maistas ir šventės vieta. Pamaitinti vieną žmogų galima už maždaug 70–90 eurų, o štai sodybų kainos svyruoja tarp 2000–2500 eurų. Jeigu renkamasi švęsti Vilniuje ir naujesnėje, modernesnėje vietoje – 3000–4000 eurų.

Anot jos, kai kurių naujų vilų nuomos kainos gali net prilygti senesnių sodybų nuomos ir plius maisto kainai. Nepaisant to, kaip pastebi Ž.Milerytė, jaunieji dažnai yra pasiruošę mokėti už komfortą ir modernumą.

Kai kurie nori savo šventėje ir žinomo atlikėjo, o tai – dar 5000–8000 eurų iš kišenės, plius dar papildomai reikia sumokėti ir už techninį aptarnavimą.

Vis daugiau jaunųjų pinigų skiria ir išskirtinėms dekoro detalėms, kas anksčiau nebuvo taip sureikšminta. Tačiau tai irgi nemažai kainuoja.

Asmeninio albumo nuotr./Živilė Milerytė
Asmeninio albumo nuotr./Živilė Milerytė

„Dažnai klientams sakau nebesistebėti, kad dekoras kainuos 2000 ar sieks ir 3000 eurų. Nuotakos mato daug grožių instagrame ir nori tos estetikos, jausmo, kad bus kitaip, unikalių sprendimų, o kiekvienas išskirtinumas apmokestinamas. Galbūt reikės papildomų žmonių, galbūt rekvizitus reikės siųstis iš užsienio ar gaminti pačioms dekoratorių komandoms“, – 15min pasakojo ji.

Nors Ž.Milerytė retai organizuoja vestuves emigrantams, tačiau ir iš kolegų girdi tą patį – lietuviai, gyvenantys svetur, Lietuvoje rengia pompastiškesnes vestuves. Iš pradžių jie kainų kiek išsigąsta, tačiau vėliau diržus atlaisvina.

„Pasileidžia biudžetą ant efektų: maksimalūs dekorai, sraigtasparniai, dvi grupės per vakarą, visi žinomiausi tiekėjai. Turbūt atvyksta į vestuves svečių iš užsienio ir jie nori parodyti, kokio lygio gali būti šventė“, – svarstė ji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus