Niujorko maisto prekių parduotuvėse jau pastatyti pirmieji „Dadu“ ledų šaldikliai. Pirkėjai galės rinktis įvairiausių skonių bendrovės gaminamus ledus vafliniuose indeliuose. Šiuos ledus labiausiai mėgsta emigrantai iš Lietuvos, tai ir lėmė produkcijos pasirinkimą.
„Mes nuėjome ilgą kelią, kad gautume šį sertifikatą ir labai džiaugiamės, jog mūsų pastangos pagaliau buvo įvertintos. Tik nedaugelis užsienio ledų gamintojų gauna tokius sertifikatus, nes Niujorko maisto saugos reikalavimai yra ypač griežti, todėl dabar mes esame viena koja priekyje užsienio ledų rinkoje“, – džiaugiasi „Vikeda“ generalinė direktorė Jurgita Radzevičė. – Smagu, kad nuo šiol būdami Niujorke ir gėrėdamiesi miesto grožybėmis galėsite pasimėgauti ir lietuviškais „Dadu“ ledais.“
Tam, kad įmonė atitiktų sertifikatui gauti keliamus reikalavimus, prireikė vienerių metų pasiruošimo darbų. Prieš tai Niujorko valstijos žemės ūkio ir prekybos departamento Pieno pramonės kontrolės specialistas apžiūrėjo gamybos įrengimus ir paruošė reikalaujamų pakeitimų projektą. Projekto įgyvendinimui bendrovė investavo 100 000 eurų.
„Vikeda“ specialistai pakeitė dalį vamzdynų, atliko talpų rekonstrukciją. JAV buvo užsakyti ir sumontuoti būtini įrengimai: greitaeigis aukštos temperatūros ledų mišinių pasterizatorius ir šio proceso valdymo įranga.
Sumontuotos įrangos ir įvykdytų darbų auditą atliko iš JAV atvykę specialistai. Patikrinimas taip pat atliktas pagrindinę žaliavą – pieną – tiekiančioje Labūnavos žemės ūkio bendrovėje.
„Ši įranga visiškai automatizuoja gamybos procesą, tai leidžia eliminuoti žmogiškąjį faktorių – galimas operatoriaus klaidas ir technikos gedimus“, – naujos įrangos pranašumus aiškina generalinė direktorė.
Šiuo metu vyksta derybos su potencialiais pardavėjais Niujorke. UAB „Vikeda“ planuoja plėsti prekybą ir kitose JAV valstijose, nes įgytas sertifikatas atveria platesnes galimybes ir kitų prekybos licencijų įsigijimui.