Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 12 18

Palyginome: kiek tie patys žaislai kainuoja Lietuvoje, o kiek Jungtinėje Karalystėje ar Vokietijoje

Jei vaikams ieškodami dovanų po eglute patikrintumėte Lietuvos parduotuvėse nusižiūrėtų žaislų kainas kitų šalių internetinėse parduotuvėse, gerokai nustebtumėte – tie patys žaislai mūsų šalyje gali kainuoti net ir dvigubai brangiau. Prekybininkai dėl kainų skirtumų kaltina mažą rinką, tuo tarpu prekių kainų palyginimo portalo Pricer.lt įkūrėjas įžvelgia piktnaudžiavimų ir kviečia prieš perkant brangesnį daiktą paanalizuoti kainas ir kitur.
Interaktyvaus meškiuko kainų palyginimas
Žaislų kainų palyginimas Lietuvos ir užsienio el. parduotuvėse / 15min

Artėjant Kalėdoms ne vienas dovanų vaikams besidairantis tėvas, pamatęs populiariausių žaislų kainas parduotuvėse, atsidūsta supratęs, kad šiemet piniginę teks gerokai papurtyti.

Internetinės parduotuvės „Pigu.lt“ pardavimų vadovė Kristina Liškauskaitė 15min teigė, kad šiais metais rinkoje stebimas apie 20-30 proc. žaislų brangimas, kuriam įtakos turėjo keli veiksniai: tiek COVID-19 pandemijos pasekmės, tiek gamybos perkėlimai, tiek buvę tiekimo grandinių sutrikimai.

Žinant, kad metinė infliacija Lietuvoje ir lapkritį viršijo 22 proc., tai visai nestebina, nes šalyje brango viskas – kodėl žaislai turėtų būti išimtis?

Tačiau vienas dalykas visgi stebina – palyginus populiarių žaislų kainas Lietuvos ir kitų šalių internetinėse parduotuvėse, skirtumas akivaizdus. Lietuvoje jie dažnu atveju gerokai brangesni.

15min šią savaitę palygino daugiau nei 10 populiarių žaislų kainų Lietuvos internetinėse parduotuvėse „Pigu.lt“, „Varle.lt“ ir „BabyCity.lt“ bei tinklalapiuose Jungtinėje Karalystėje, Vokietijoje bei JAV. Žiūrėjome tokius žaislus, kaip „Lego“ Hogvartso pilis, L.O.L. lėlės, interaktyvus meškiukas „Cubby FurReal Friends“ ar „Enchantimals“ namelis.

„Enchantimals“ namelio kainų palyginimas
„Enchantimals“ namelio kainų palyginimas

Rezultatas – dauguma žaislų Lietuvoje buvo brangesni, o didžiausias skirtumas – daugiau nei du kartai.

Kainų palyginimo portalo „Pricer.lt“ įkūrėjas Arūnas Vizickas ragina prieš perkant dovanas dažniau palyginti prekių kainas internete, o pamačius didelius skirtumus – verčiau atsisiųsti iš užsienio. Tuo tarpu Lietuvos prekybininkai teigia, kad įskaičiavus atsisiuntimo kainą ir muitus, jei prekė atkeliauja iš kitų šalių, kaina gali gautis ta pati.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas