Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
09:03

„Vyrai senatvėje – ligų maišai“: atskleidė, kas priverčia dirbti sulaukus pensinio amžiaus

Septyniasdešimtmetis Remigijus Samuilevičius – dirbantis pensininkas. Tačiau darbo rinkoje jaučiasi labiau išimtimi, nei taisykle. Anot jo, pensininkai dirbti nesiveržia. Statistika kalba pati už save: šiuo metu iš viso yra 622,8 tūkst. senatvės pensijos gavėjų, iš jų 77,7 tūkst. – dirbantys. Kodėl? Darbo rinkos ekspertė atvira: vyresnio amžiaus kandidatai susiduria su darbo paieškos iššūkiais, vienas jų – diskriminacija dėl amžiaus.
Dirbantis pensininkas
Dirbantis pensininkas / Shutterstock nuotr.

2024 m. senatvės pensijos amžius vyrams yra 64 m. ir 8 mėnesiai, moterims – 64 metai ir 4 mėnesiai. „Sodros“ duomenimis, šiuo metu vidutinė senatvės pensija yra 597 eurai, vidutinė pensija turint būtinąjį stažą – 640 eurų. Dirbančiųjų pensininkų pensijos didesnės – jos siekia vidutiniškai 684 eurus.

„Dirbančių pensininkų pensijos kasmet atnaujinamos ir daugeliu atvejų padidėja dėl to, kad žmogus dirbo, mokėjo socialinio draudimo įmokas bei įgijo papildomai stažo ir apskaitos vienetų. Be to, kaip ir visų kitų senatvės pensijos gavėjų, pensijos kasmet indeksuojamos. Vidutinės dirbančių pensininkų darbo pajamos šiuo metu yra 1758,39 euro neatskaičius mokesčių“, – sakė „Sodros“ Komunikacijos skyriaus patarėja Malgožata Kozič.

Į priekį veda ne tik atlyginimas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito