Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Lietuvoje „Nordea“ pelnas sumenko, Baltijos šalyse – didėjo

Bankas „Nordea“ Lietuvoje uždirbo 4,8 mln. eurų veiklos pelno – tai 21 proc. mažiau nei prieš metus. Banko pelną Lietuvoje mažino padidėjusios išlaidos dėl IT, atitikties ir pinigų plovimo prevencijos priemonių.
Nordea
Nordea / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Nordea“ Lietuvoje pirmojo pusmečio bendrosios pajamos siekė 11,1 mln. eurų, palyginus su tuo pačiu laikotarpiu pernai, jos ūgtelėjo 1 proc.

Dėl didėjančių kasdienės bankininkystės operacijų, grynosios pajamos iš komisinių pirmąjį ketvirtį didėjo 42 proc., lyginant su tuo pačiu ketvirčiu pernai.

Bendras indėlių portfelis Lietuvoje pirmąjį ketvirtį, lyginant su tuo pačiu laikotarpiu pernai, augo 31 proc. ir sudarė 1,35 mlrd. eurų. Prie tokio ženklaus didėjimo prisidėjo verslo klientų indėlių portfelio augimas 47 proc. atitinkamu laikotarpiu, tuo tarpu gyventojų indėlių portfelis nekito, rašoma „Nordea“ pranešime.

Banko išduotų paskolų portfelis per ketvirtį ūgtelėjo 9 proc. ir sudarė 2,36 mlrd. eurų. Paskolos verslui augo 10 proc., o gyventojams – 7 proc.

Tuo tarpu didieji bankai Lietuvoje SEB ir „Swedbank“ paskelbė atitinkamai 80 proc. ir 33 proc. išaugusius pirmojo ketvirčio pelnus.

Daugiau pelno Latvijoje ir Estijoje

„Nordea“ skelbia, kad trijose Baltijos šalyse per ketvirtį uždirbo 10 proc. daugiau pelno nei prieš metus – 24,5 mln. eurų.

„Gerinsime balansą, didinsime kapitalo efektyvumą bei mažinsime finansavimo spragą. Ir toliau laikysimės atrankinės kreditavimo politikos, siūlysime įvairius ir geriausiai tinkančius taupymo ir investavimo sprendimus bei aktyviai dirbsime su klientais, kuriems mūsų bankas yra pagrindinis“, – pranešime teigia bankininkystės vadovė Baltijos šalyse Inga Skisaker.

„Nordea“ bendros pajamos pirmąjį ketvirtį, lyginant su atitinkamu laikotarpiu pernai, didėjo 2 proc. ir sudarė 49,6 mln. eurų, grynosios palūkanų pajamos didėjo 3 proc., o grynosios komisinių pajamos augo 16 proc.

Šių metų pirmąjį ketvirtį, lyginant su tuo pačiu laikotarpiu pernai, bendrasis paskolų portfelis augo 5 proc. ir sudarė 8,5 mlrd. eurų, o bendrasis indėlių portfelis didėjo 16 proc. ir sudarė 5 mlrd. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas