Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Iš Lietuvos banko – dar vienas kirtis startuoliui „Kevin EU“

Lietuvos bankas, nustatęs, kad kilusi grėsmė stabiliai ir patikimai veiklai bei klientų interesams, jau antrą kartą apribojo su finansinėmis problemomis susidūrusio startuolio „Kevin EU“ veiklą. Įmonei nurodyta nebeteikti gaunamų mokėjimų apdorojimo paslaugos.
Kevin EU
Kevin EU / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Kaip praneša Lietuvos bankas, įmonė daugiau kaip penkis mėnesius vėluoja pateikti audituotas metines finansines ataskaitas, negali vykdyti turtinių prievolių kreditoriams.

15min jau rašė, kad jau keli kreditoriai dėl to kreipėsi į teismą, prašydami kelti „Kevin EU“ bankroto bylą.

„Siekdamas apsaugoti vartotojų interesus, centrinis bankas nurodė „Kevin EU“ nuo šiandien iki atskiro sprendimo nebeteikti gaunamų mokėjimų apdorojimo paslaugos, kai yra priimamos mokėjimo paslaugų vartotojų lėšos į „Kevin EU“ vardu atidarytas sąskaitas klientų mokėjimo operacijoms vykdyti ar jų lėšoms saugoti“, – rašoma pranešime spaudai.

Tai jau antras Lietuvos banko sprendimas apriboti „Kevin EU“ veiklą. Liepą Lietuvos bankas paskyrė uždarąją akcinę bendrovę „Valnetas“ vykdyti „Kevin EU“ veiklos priežiūrą.

Laikinojo atstovo paskyrimas reiškia, kad visi su „Kevin EU“ veikla susiję įstaigos vadovų sprendimai turi būti priimami tik su laikinojo atstovo sutikimu, jis Lietuvos bankui nuolat teikia informaciją apie įstaigos veiklą.

Be to, kol „Kevin EU“ neatitinka nuosavo kapitalo pakankamumo reikalavimų, Lietuvos bankas liepą nurodė įstaigai neteikti mokėjimo paslaugų naujiems klientams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas