Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Lietuvos bankas leido „INVL Asset Management“ perduoti fondų valdymą Šiaulių banko grupės įmonei

Lietuvos bankas rugpjūčio 29 d. suteikė leidimą bendrovei „INVL Asset Management“ perduoti II ir III pakopos pensijų fondų bei suderintųjų investicinių fondų valdymą Šiaulių banko grupės įmonei „SB Asset Management“, kuriai suteikta turto valdymo įmonės licencija, rašoma „INVL Asset Management“ pranešime spaudai.
Invalda INVL
Invalda INVL / „Invaldos INVL“ nuotr.

Pernai lapkritį pirmaujanti Baltijos šalyse investicijų valdymo ir gyvybės draudimo grupė „Invalda INVL“ ir didžiausias lietuviško kapitalo Šiaulių bankas pasirašė sutartį dėl dalies mažmeninių verslų sujungimo. Įgyvendinus sandorį Šiaulių banko grupė, be jau teikiamų finansinių paslaugų, valdys II ir III pakopos pensijų bei investicinius fondus Lietuvoje, išplės gyvybės draudimo paslaugų verslą Baltijos šalyse. Sandorį planuojama užbaigti šių metų pabaigoje.

„Lietuvos banko leidimas perduoti turto valdymą – dar vienas svarbus šio sandorio etapas, kuris rodo, kad sandoris vyksta sklandžiai bei skaidriai. INVL ir Šiaulių banko komandos glaudžiai bendradarbiauja, kad dar šiemet, kaip planuota, galėtume užbaigti mažmeninių verslų susijungimo procesą ir tapti viena komanda su geriausia abiejų pusių patirtimi bei kompetencijomis“,– sako „INVL Asset Management“ direktorė Laura Križinauskienė.

Po sandorio užbaigimo INVL pensijų bei mažmeniniams investuotojams skirtų investicinių fondų valdytoja taps bendrovė „SB Asset Management“. Į šią bendrovę pereis ir bendrovės „INVL Asset Management“ investicijų valdytojų komanda, kuri, kaip ir iki šiol, valdys pensijų bei investicinius fondus. Klientams nieko daryti nereikia. Bendrovė apie pokyčius bei klientų teises bei pareigas dėl šio sandorio juos informuos asmeniškai.

Tikimasi, kad mažmeninių verslų sujungimas atneš daugiau vertės klientams, darbuotojams ir investuotojams. Esami INVL klientai ir toliau gaus profesionalius taupymo, investavimo, gyvybės draudimo sprendimus bei papildomai galės naudotis kitomis banko paslaugomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas