Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Lietuvos bankas ragina gyventojus aktyviai ir išmintingai tvarkyti savo finansus

Lietuvos bankas pradeda informacinę kampaniją „Spręsk pats“, kviečiančią gyventojus daugiau dėmesio skirti svarbiausiems asmeninių finansų valdymo klausimams – nepermokėti už finansines paslaugas ir išnaudoti jau esančias galimybes didinti turimas santaupas, rašoma Lietuvos banko pranešime spaudai.
Finansai
Finansai / Shutterstock nuotr.

„Kiekvienas iš mūsų naudojasi įvairiausiomis finansinėmis paslaugomis, tačiau ar tikrai padarome viską, kad savo pinigus taupytume ir padidintume? Tam galimybių yra tikrai daug, todėl nusprendėme visą svarbiausią informaciją apie tai glaustai pateikti vienoje vietoje, taip padėdami vartotojams apsispręsti ir priimti jiems naudingus sprendimus“, – sako Gediminas Šimkus, Lietuvos banko valdybos pirmininkas.

Jo teigimu, didesnis dėmesys asmeniniams finansams leistų susimažinti finansinių paslaugų išlaidas, o turimų santaupų įdarbinimas jas padidintų.

„Reikia atidžiau rinktis mokėjimo paslaugų teikėją, išnaudoti galimybes pasigerinti būsto paskolos sąlygas, o šiuo metu einamosiose sąskaitose laikomas lėšas nukreipti į vieną iš saugiausių investicijų – terminuotuosius indėlius“, – tvirtina G.Šimkus.

„Spręsk pats“ kampanijai skirtoje Lietuvos banko svetainės dalyje pateikiama informacija apie tai, kokių uždarbio galimybių suteikia terminuotieji indėliai, ką reikėtų įvertinti sprendžiant dėl mokėjimo paslaugų teikėjo, kokių veiksmų reikėtų imtis norint pasigerinti būsto paskolos sąlygas.

Gyventojai taip pat raginami aklai nesutikti su jiems nepriimtinais finansų rinkų dalyvių sprendimais ir aktyviai ginti savo teises, o esant reikalui pagalbos kreiptis į Lietuvos banką. Dar viena kampanijos skiltis yra skirta kovai su sukčiavimu – pateikiama informacija, kaip atpažinti neteisėtus bandymus išvilioti pinigus ir ką daryti, siekiant to išvengti.

Lietuvos bankas kampaniją „Spręsk pats“ ateityje planuoja papildyti nauja informacija apie asmeninių finansų valdymą, taip suteikdamas gyventojams dar daugiau galimybių taupyti ir pasididinti turimas lėšas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi