Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
01 31 /12:21

Lietuvos banko verdiktas: „Revolut“ gavo 200 tūkst. eurų baudą

Lietuvos bankas skyrė 200 tūkst. eurų baudą UAB „Revolut Bank“ už tai, kad bankas pažeidė didelių pozicijų limito reikalavimą. Bankas pats pranešė Lietuvos bankui apie laikiną didelių pozicijų reikalavimo ribos viršijimą, rašoma Lietuvos banko tinklapyje.
„Revolut“ mokėjimo kortelė
„Revolut“ mokėjimo kortelė / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Nustatyta, kad dėl banko vidaus procesų trūkumo nuo 2023 m. liepos mėnesio du mėnesius buvo viršytas UAB „Revolut Bank“ didelių pozicijų reikalavimas. Bankui nustačius minėtų trūkumų priežastis, 2023 m. rugsėjo mėnesį pažeidimas pašalintas.

Bauda UAB „Revolut Bank“ skirta atsižvelgus į tai, kad bankas ir 2022 m. yra padaręs analogišką pažeidimą, už kurį taikyta poveikio priemonė.

Taip pat atsižvelgta į lengvinančias aplinkybes, kad bankas pripažino padaręs pažeidimą, pats jį nustatė ir pašalino. Be to, pats bankas pranešė apie pažeidimą Lietuvos bankui. UAB „Revolut Bank“ ėmėsi priemonių, kad padarytas pažeidimas nepasikartotų ateityje.

Lietuvos bankas primena, kad nuo 2024 m. sausio 1 d. UAB „Revolut Holdings Europe“ bei jo valdomą UAB „Revolut Bank“ tiesiogiai prižiūri Europos Centrinis Bankas kartu su Lietuvos banku.

„Revolut“: incidentas neturėjo įtakos kapitalui, klientų lėšoms

„Revolut“ incidentą vertina rimtai, todėl identifikavusi jį viduje, per kelias dienas visiškai ištaisė bei apie tai pranešė reguliavimo institucijai. „Revolut“ taip pat diegia patobulintas kontrolės priemones, kad tokia situacija nepasikartotų“, – rašoma „Revolut“ atstovų 15min atsiųstame komentare.

„Tai buvo atskiras incidentas, kuris neturėjo įtakos jokios „Revolut“ grupės įmonės kapitalui. Situacija nesukėlė jokių finansinių nuostolių ir nepaveikė klientų bei jų lėšų“, – nurodo bankas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas