Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Lietuvos bankas tūkstantinėmis baudomis apdalino finansų įstaigas

Lietuvos bankas skyrė baudas dviem finansų įstaigoms: elektroninių pinigų įstaigai „SatchelPay“ skirta 25 tūkst. eurų bauda, o valiutos keityklos operatoriui „Roltena“ – 8 tūkst. eurų.
Lietuvos banko pastatas Vilniuje
Lietuvos banko pastatas Vilniuje / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Kaip pranešė Lietuvos bankas, už nuosavo kapitalo reikalavimų nesilaikymą bauda skirta bendrovei „SatchelPay“.

Lietuvos bankas nustatė, kad, 2023 m. pirmojo ir antrojo ketvirčių pabaigos duomenimis, elektroninių pinigų įstaiga „SatchelPay“ nevykdė nuosavo kapitalo reikalavimų – jis buvo mažesnis nei teisės aktuose nustatytas nuosavo kapitalo poreikis.

Elektroninių pinigų ir elektroninių pinigų įstaigų įstatyme nurodyta, kad nuosavo kapitalo dydžio reikalavimo privaloma laikytis nuolat.

Tad, įvertinęs aplinkybes, Lietuvos bankas skyrė įstaigai 25 tūkst. eurų baudą ir nusprendė nuo 2023 m. rugsėjo 30 d. iki 2024 m. rugsėjo 30 d. nustatyti elektroninių pinigų įstaigai „SatchelPay“ individualų nuosavo kapitalo dydį – 20 proc. didesnį už taisyklėse nustatytais metodais apskaičiuotą nuosavo kapitalo poreikį.

Nubaudė ir už tarptautinių sankcijų reikalavimų nesilaikymą

Dar vieną baudą Lietuvos bankas skyrė įvertinęs valiutos keityklos operatoriaus „Roltena“ vidaus kontrolės priemones ir procedūras, susijusias su tarptautinių finansinių sankcijų ir ribojamųjų priemonių įgyvendinimu.

Nustatyta, kad jos nebuvo tinkamos, nes valiutos keityklos operatorius netikrino, ar klientai, jų atstovai, naudos gavėjai nepatenka į tarptautinių sankcijų apimtį, ar jų vykdomi sandoriai nepatenka tarp tarptautinių ribojamųjų priemonių.

Įvertinęs, kad šiuo metu įstaiga jau yra pašalinusi teisės aktų pažeidimus, Lietuvos bankas skyrė „Roltena“ 8 tūkst. eurų baudą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas