Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos banko verdiktas: „Perlas Finance“ gavo 40 tūkst. eurų baudą

Lietuvos bankas nustatė, kad elektroninių pinigų įstaiga UAB „Perlas Finance“ pažeidė Pinigų plovimo ir teroristų finansavimo prevencijos įstatymą.
Bauda
Bauda / 123RF.com nuotr.

Bendrovė neužtikrino vidaus politikos ir vidaus kontrolės procedūrų, susijusių su tarptautinių finansinių sankcijų ir ribojamųjų priemonių įgyvendinimu.

Už tai Lietuvos bankas skyrė UAB „Perlas Finance“ 40 tūkst. Eur baudą ir nurodė iki 2022 m. spalio 21 d. pašalinti nustatytus teisės aktų pažeidimus, o iki lapkričio 30 d. pateikti audito įmonės išvadą, kuri patvirtintų, kad nustatyti pažeidimai yra pašalinti, įdiegtos tinkamos ir veiksmingos priemonės tarptautinėms sankcijoms įgyvendinti.

Rekvizitai.lt duomenimis, bendrovė pernai gavo 10,2 mln. eurų pajamų ir uždirbo 3,795 mln. eurų.

UAB „Perlas Finance“ (ankstesnis bendrovės pavadinimas – „Perlo paslaugos“) savo veiklą Lietuvoje pradėjo 2008 m.

Įmonė teikia įmokų ir mokesčių surinkimo bei išankstinio apmokėjimo sąskaitos papildymo paslaugas, taip pat grynųjų pinigų įnešimo ir išėmimo bei bankinių pavedimų paslaugas. Bendrovė savo paslaugas teikia naudodama visoje Lietuvoje išplėtotą terminalų tinklą, o per labai trumpą laiką sugebėjo įsitvirtinti mokėjimo paslaugų rinkoje.

2011 metų sausį UAB „Perlas Finance“ pirmoji Lietuvoje gavo mokėjimo įstaigos licenciją, kuri suteikia teisę teikti pinigų perlaidų paslaugas ne tik Lietuvoje, bet ir kitose ES šalyse.

2015 metais UAB „Perlas Finance“ tapo Lietuvos Banko licencijuota elektroninių pinigų ir mokėjimo įstaiga bei Lietuvos Banko administruojamos mažmeninių mokėjimų sistemos ir SEPA mokėjimų sistemos nare. Tai suteikia įmonei galimybę savo klientams pasiūlyti internetinių mokėjimų ir pinigų perlaidų paslaugas fiziniams asmenims bei įmonėms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito