Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Lietuvos dujos“ neatmeta, kad veiklų atskyrimas gali vėluoti

Rusijos ir Vokietijos koncernų „Gazprom“ ir „E.ON Ruhrgas“ kontroliuojama bendrovė „Lietuvos dujos“ teigia, kad jos pertvarka gali būti įgyvendinta vėliau nei iki 2014 metų spalio, jei jai būtų daroma kliūčių. Bendrovė perspėja, kad kliudyti procesui gali teisiniai ginčai, derybos su Europos Komisija, užsitęsę viešieji konkursai.
„Lietuvos dujos“
„Lietuvos dujos“ / Martyno Vidzbelio/BFL nuotr.

Kainų komisijos paskelbtoje „Lietuvos dujų“ perdavimo ir skirstymo veiklos atskyrimo plano santraukoje nurodoma, kad įmonė bus pertvarkyta dviem etapais – iki 2013 metų liepos pabaigos ir iki 2014 metų spalio pabaigos su sąlyga, jei visos valstybės institucijos laiku atliks savo veiksmus, jei sklandžiai vyks viešieji pirkimai, nekils ginčų su valstybe ar tarp pagrindinių akcininkų, taip pat su smulkiaisiais akcininkais, darbuotojais ar kreditoriais.

„Tarp pagrindinių bendrovės akcininkų ir Europos Komisijos vykstančios derybos dėl galutinio nuosavybės atskyrimo tvarkaraščio gali turėti įtakos veiksmų atlikimo terminams“, – rašoma plano santraukoje.

Be to, anot dokumento, pertvarkant bendrovę, bus patiriami papildomi kaštai.

Kainų komisijos atstovė Loreta Kimutytė BNS sakė, kad, suderinus su „Lietuvos dujomis“, komisijos tinklalapyje paviešinta tik dalis pertvarkos plano.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai