Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Lietuvos energijoje“ – speciali naujojo bloko tarnyba

Ruošdamasi baigiamo statyti 450 megavatų galios daugiau nei 1 mlrd. litų elektros gamybos bloko darbui, elektros gamybos įmonių grupė bendrovė „Lietuvos energija“ subūrė specialistų komandą, kuri šių metų vasarą perims jį iš Ispanijos koncerno „Iberdrola“.
„Lietuvos energijos“ pastatas
„Lietuvos energijos“ pastatas / Sauliaus Žiūros / BFL nuotr.

Tam bendrovė subūrė specialistų komandą – Kombinuoto ciklo bloko tarnybą, kuriai vadovauja Darius Kucinas, iki šiol 16 metų dirbęs Kauno hidroelektrinėje, joje dirba 21 darbuotojas, pranešė bendrovė.

Pasak „Lietuvos energijos“ generalinio direktoriaus Daliaus Misiūno, siekiama, kad objekto perėmimas iš rangovo būtų sklandus, todėl darbuotojus, prižiūrėsiančius bloko veiklą, stengiamasi įtraukti kuo anksčiau.

„Tai patyrę ir aukštos kompetencijos specialistai, bendrovėje dirbantys daugelį metų, tad neabejojame, jog viskas vyks sklandžiai. Suformuota komanda žinias bei įgūdžius tobulina jau metus vykstančiuose mokymuose, patirties semiasi ir analogiškose kombinuoto ciklo elektrinėse užsienyje bei kartu su rangovais dalyvaudami naujojo bloko bandymuose“, – sakė D. Misiūnas.

Naujojo bloko bandymai, kurių metu bus pagaminta apie 400 mln. kWh elektros, prasidės vasarį. Tuomet jis bus baigtas prijungti prie elektros perdavimo sistemos operatorės „Litgrid“ tinklo, o liepą bus perduotas „Lietuvos energijai“. Planuojama, kad blokas darbą pradės šių metų rudenį.

Pagrindinę įrangą aptarnaus jos tiekėjai – „General Electric“ ir „Iberdrola Ingenieria y Construccion“.

Naujas Elektrėnuose statomas Lietuvos elektrinės 9-asis blokas kainuos apie 353,6 mln. eurų (1,221 mlrd. litų). Statybą finansuoja ERPB, pati įmonė ir bankų konsorciumas, kuriame yra „Swedbank“, SEB bankas, „DnB Nord“, „Nordea Bank Lietuva“ ir „Danske“ bankas – jie paskolino 81,4 mln. eurų (apie 281 mln. litų).

Energetikos ministras Arvydas Sekmokas yra sakęs, kad 9 blokas užtikrins Lietuvos energetinės sistemos rezervą ir elektros tiekimo saugumą.

Pernai „Lietuvos energija“ pagamino apie 2,2 mlrd. kWh elektros – apie 25 proc. viso šalies poreikio ir apie 27 proc. mažiau nei 2010-aisiais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito