Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti

Lietuvos inovacijų klasteriams – 7 mln. eurų ES finansavimas

Inovacijų agentūra kviečia pasinaudoti 7 mln. eurų Europos Sąjungos (ES) investicijų aukšta pridėtine verte grįstų klasterių auginimui. Pagal kvietimą „InoKlaster“ projektų įgyvendinimo planus iki šių metų birželio 21 d. teikti ir į finansavimą pretenduoti gali aukšta pridėtine verte grįstų brandžių inovacijų klasterių koordinatoriai visoje Lietuvoje, rašoma Inovacijų agentūros pranešime spaudai.
Eurai
Eurai / 123RF.com nuotr.

Sostinės regione veikiančių klasterių augimui numatyta skirti 3 mln. eurų, o Vidurio ir vakarų Lietuvoje – 4 mln. eurų finansavimą. Didžiausia vienam projektui galima skirti finansavimo suma – 750 tūkst. eurų. ES lėšomis gali būti finansuojama iki pusės visų tinkamomis finansuoti pripažintų projekto išlaidų.

„Susibūrimas į klasterius yra itin reikšmingas inovacijų vystymui, aukštą pridėdinę vertę kuriančių verslų plėtrai ir konkurencingumo didinimui tarptautinėje rinkoje. Todėl investicijos į aukšta pridėtine verte grįstų klasterių stiprinimą yra svarbios Lietuvoje kuriant sąlygas inovatyviems verslams ir sprendimams plėtoti“, – sako ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.

Klasteris – tai įmonių bei mokslo ir studijų institucijų grupė, veikianti partnerystės principu. Klasterių nariai, dirbdami kartu, siekia padidinti sukuriamą pridėtinę vertę.

Aukšta pridėtine verte paremto brandaus inovacijų klasterio kriterijus atitinka ir projektų įgyvendinimo planus gali teikti tie klasteriai, kurių nariai vykdo bendras veiklas daugiau nei 5 metus ir turi ne mažiau kaip 5 nepriklausomus narius, dalyvaujančius klasterio veikloje ne trumpiau kaip 5 metus. Tokie klasteriai turi turėti valdymo struktūrą ir veiklos strategiją. Be to, bent 3 klasterio nariai turi vykdyti mokslinių tyrimų, eksperimentinės plėtros ir inovacijų ar aukštos pridėtinės vertės sektoriui priskirtas ekonomines veiklas.

Asmeninio archyvo nuotr./Inga Lukošiūnaitė
Asmeninio archyvo nuotr./Inga Lukošiūnaitė

„Aukšta pridėtine verte grįstų brandžių klasterių stiprinimas atitinka Lietuvos siekius kurti į pažangius sprendimus ir inovacijų sektorių orientuotą globaliu mastu konkurencingą ekonomiką. Tikimės, kad klasterių koordinatoriai aktyviai teiks projektų įgyvendinimo planus ir pasinaudos galimybe gauti finansavimą“, – sako Inovacijų agentūros Mokslo ir inovacijų skyriaus vadovė Inga Lukošiūnaitė.

Pagal kvietimą gali būti finansuojamos klasterio koordinatoriaus projektą vykdančio personalo darbo užmokesčio išlaidos, ir administracinės išlaidos, taip pat – komandiruočių išlaidos, susijusios su klasterio veiklos ir bendradarbiavimo skatinimu, rinkodara bei naujų narių pritraukimu. Taip pat skatinamos ir tinklaveikos, mokymo programų, konferencijų rengimo veiklos.

Daugiau informacijos apie kvietimą „InoKlaster“ galima rasti ES investicijų tinklalapyje.

Priemonė „InoKlaster“ įgyvendinama 2021–2027 metų ES fondų investicijų programos lėšomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius