2023 08 09 /11:20

Lietuvos oro uostų pelnas šiemet augo 2,5 karto iki 6,1 mln. eurų

Lietuvos oro uostai pirmąjį šių metų pusmetį uždirbo 6,1 mln. eurų grynojo pelno – 2,5 karto daugiau nei pernai tuo pačiu metu, o pajamos augo 42 proc. iki 29,6 mln. eurų.
Lietuvos oro uostai
Lietuvos oro uostai / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Finansinių rezultatų augimui įtakos turėjo ir itin aktyviai prasidėjęs vasaros skrydžių sezonas, ir sėkmingai suvaldytos augančios sąnaudos, pranešė bendrovė.

Apie du trečdalius Lietuvos oro uostų pajamų šiemet sudarė aviacinės veiklos pajamos, jos šiemet augo 59 proc. iki 19,97 mln. eurų. Pasak Lietuvos oro uostų finansų vadovės Indrės Kunigėlytės, tai atspindi aviacijos rinkos atsigavimą ir įsibėgėjimą, kurį signalizuoja išaugęs keleivių skaičius, padidėjęs skrydžių srautas ir augantys orlaivių užpildymo rodikliai, jau viršijantys priešpandeminį lygį.

„Ypač gerus rezultatus veiklos apimčių prasme demonstruoja Kauno oro uostas, kur stebimi rekordiniai keleivių skaičiai. Teigiamą impulsą augimui suteikė ir visų oro uostų kryptingas darbas pritraukiant naujus skrydžių maršrutus, sugrąžinant keleivių pamėgtas kryptis. Bet tuo pačiu metu siekėme kito labai svarbaus tikslo – suvaldyti augančias veiklos sąnaudas. Tam įtakos turėjo ne tik didėjantis keleivių srautas, bet ir išaugusios investicijos į darbuotojus, turto priežiūros, remonto bei komunalinės sąnaudos“, – pranešime sakė I.Kunigėlytė.

Augo ir pajamos iš neaviacinės veiklos – tris oro uostus valdanti bendrovė pirmą pusmetį šiame segmente gavo 9,6 mln. eurų pajamų – 16 proc. daugiau negu pirmą pusmetį prieš metus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas