Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos sukauptos tiesioginės investicijos užsienyje per metus augo 22,8 proc.

Lietuvos sukauptosios tiesioginės investicijos (TI) užsienyje per metus padidėjo 22,8 proc. ir pirmąjį šių metų ketvirtį siekė 13 mlrd. eurų.
Eurai
Eurai / 123RF.com nuotr.

Lietuvos TI į Europos Sąjungos valstybes siekė 59,9 proc., į JAV – 35 proc. visų Lietuvos TI užsienyje, išankstinius duomenis skelbia Valstybės duomenų agentūra ir Lietuvos bankas.

Didžiausia Lietuvos sukauptųjų TI užsienyje dalis teko profesinės, mokslinės ir techninės veiklos (45,8 proc., arba 5,9 mlrd. eurų) įmonėms.

Pirmąjį šių metų ketvirtį Lietuvos TI srautas užsienyje buvo teigiamas ir siekė 532,4 mln. eurų. Didžiausias investicijų srautas fiksuotas JAV (262,2 mln. eurų), Ispanijoje (168,8 mln. eurų) ir Lenkijoje (150,3 mln. eurų), pagal veiklos rūšis – profesinės, mokslinės ir techninės (272,6 mln. eurų) bei administracinės ir aptarnavimo (212,9 mln. eurų) įmonėse.

TI pajamos, Lietuvos investuotojų pirmąjį ketvirtį uždirbtos užsienyje, siekė 317,9 mln. eurų. Didžiąją jų dalį (298,8 mln. eurų) sudarė reinvesticijos.

Daugiausia pajamų gauta iš investicijų JAV (264,1 mln. eurų), o pagal veiklos rūšis – iš profesinės, mokslinės ir techninės veiklos (266,2 mln. eurų) įmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas