Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos sukauptos tiesioginės investicijos užsienyje per metus mažėjo

Lietuvos sukauptosios tiesioginės investicijos (TI) užsienyje per metus sumažėjo 0,1 proc. ir šių metų birželio pabaigoje siekė 8,9 mlrd. eurų.
Pinigai (asociatyvi nuotr.)
Pinigai (asociatyvi nuotr.) / 123RF.com nuotr.

Lietuvos TI į Europos Sąjungos valstybes nares sudarė 50,1, į JAV – 43,8 proc. visų Lietuvos TI užsienyje, teigiama Lietuvos banko ir Statistikos departamento pranešime.

Didžiausia Lietuvos sukauptųjų TI užsienyje dalis teko profesinės, mokslinės ir techninės veiklos (55 proc., arba 4,9 mlrd. eurų) įmonėms.

Lietuvos TI srautas užsienyje antrąjį ketvirtį buvo teigiamas ir siekė 334,6 mln. eurų. Jį lėmė padidėjusios investicijos į skolos priemones (257,4 mln. eurų). Pagal ekonominės veiklos rūšis reikšmingą srauto dalį (73,4 proc., arba 245,7 mln. eurų) sudarė investicijos į profesinės, mokslinės ir techninės veiklos įmones.

TI pajamos, Lietuvos investuotojų uždirbtos užsienyje, siekė 86,5 mln. eurų. Didžiąją jų dalį (75 proc.) sudarė reinvesticijos. Daugiausia pajamų uždirbta iš didmeninės ir mažmeninės prekybos, transporto priemonių ir motociklų remonto įmonių (30,8 mln. eurų).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento