Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Limarko“ parduoda du laivus, tarp jų ir pultą piratų

Bendrovė „Limarko laivininkystės kompanija“ pranešė parduodanti du kompanijos laivus. Vienas jų prieš mėnesį buvo užpultas piratų.
Laivybos verslo situacija pasaulyje šiuo metu gana sudėtinga.
Laivybos verslo situacija pasaulyje šiuo metu gana sudėtinga. / Limarko nuotr.
Bendrovė „Limarko laivininkystės kompanija“ sudarė sutartis dėl laivų – šaldytuvų „Marsas“ ir „Pluto“ pardavimo. pastarąjį laivą ties Nigerijos krantais piratai užpuolė kovo pabaigoje. Piratai įgulą apiplėšė – jie neteko mobiliųjų telefonų, pinigų, žiūronų. Ties Nigerijos krantais plaukioja 11 bendrovės laivų, tarp jų ir šie du. Anksčiau ties Afrika dirbo 17 laivų, tačiau dalį senesnių laivų bendrovė taip pat pardavė. Laivai į Nigerijos bei kitus uostus gabena šaldytą žuvį, taip pat kitus šaldytus ir greitai gendančius produktus.
 
Laivus pirkėjams planuojama perduoti gegužės – birželio mėnesiais. Bendrovės pranešime teigiama, jog neefektyviai dirbantys laivai parduodami  bendrovei siekiant pagerinti pagrindinės veiklos rezultatą. 
 
Per šių metų pirmą ketvirtį bendrovė „Limarko laivininkystės kompanija” gavo 17,5 mln. Lt pajamų ir, palyginti su 2011 metų pirmojo ketvirčio pajamomis jos sumažėjo 39 procentais, kuomet pavyko uždirbti 28,6 mln. Lt. Tai susiję ir su sumažėjusiu laivų skaičiumi, ir su sudėtinga laivybos padėtimi. Šiemet minėto laikotarpio grynasis pelnas, neatskaičiavus pelno mokesčio siekia 4,2 mln. Lt, kai pernai tuo pat metu buvo apie 9,6 mln. Lt
 
Pasaulinė krizė stipriai paveikė laivybos verslą, ne išimtis ir Lietuva. Bendrovė „Limarko“ taip pat turi sunkumų. Prieš kelias dienas bendrovė net tris kartus sumažino savo įstatinį kapitalą nuo 120 mln. iki 45 mln. Lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito