Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Liutauras Varanavičius: Ūkio banko rodikliai buvo „ant ribos“

Buvęs Ūkio banko stebėtojų tarybos pirmininkas ir akcininkas Liutauras Varanavičius sako, jog pastaruoju metu banko rodikliai buvo „ant ribos“.
Liutauras Varanavičius
Liutauras Varanavičius / BFL/Tomo Lukšio nuotr.

Interviu portalui eversus.lt jis sakė, jog bankas gali toliau veikti, tik reikia tam tikrų sąlygų, kurios jam leistų išlaikyti stabilumą.

„Bankas gali toliau veikti, tik reikia tam tikrų sąlygų, kurios jam leistų išlaikyti stabilumą. Pastaruoju metu Ūkio banko rodikliai buvo “ant ribos„, todėl, jeigu būtų suteiktas moratoriumas mokėjimams, bankas galėtų normaliai veikti, o ar tai būtų daroma kito banko prieglobstyje, ar atskirai, tai nuspręs jį administruojantis žmogus“, – eversus.lt sakė L.Varanavičius.

Anot jo, šiuo metu yra daug asmenų, kurie yra suinteresuoti Lietuvos bankų sektoriumi.

„Jie norėtų įžengti į mūsų rinką, nes Lietuva yra ES šalis, o banko licencija ES yra pakankamai vertinama. Tačiau šiuo atveju turėtų apsispręsti pati valstybė, ar mes savo finansų sektoriuje norime matyti naujus investuotojus. Pavyzdžiui, Lietuvos bankiniu sektoriumi aktyviai domimasi Rytuose, tačiau jie kol kas nėra pageidaujami investuotojai“ , – sakė L.Varanavičius.

Paklaustas, ar jo nuomone reikėtų įkurti valstybinį banką, jis sakė, jog tokio banko sėkmė priklauso nuo kompetencijos.

„Lietuva turi skaudžią patirtį, susijusią su vadovų, kurie vadovavo valstybiniams bankams, kompetencija. Pati Valstybinio banko idėja nėra labai bloga, bet Lietuvoje daug gerų idėjų įgyvendinama blogai. Atsižvelgiant į jau turimą karčią patirtį, nepalaikyčiau šios idėjos, nes ji tiesiog nebūtų gerai įgyvendinta“, – sakė jis

L.Varanavičius 2001-2009 metais buvo Ūkio banko stebėtojų tarybos bei valdybos pirmininkas ir akcininkas. Dabar jis yra Finansų valdymo sprendimų centro konsultantas ir kredito unijos „Vilniaus kreditas“ stebėtojų tarybos pirmininkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas