Sportas gyvai

LSMU svarstys sklypo perleidimą „Rheinmetall“ amunicijos gamyklos statybai

Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) taryba ketvirtadienį neeiliniame posėdyje svarstys, ar perduoti savo pagal panaudos sutartį valdomą valstybinės žemės sklypą Radviliškio rajone Vokietijos gynybos pramonės koncerno „Rheinmetall“ amunicijos gamyklos statybai.
Aukštųjų mokyklų mugė
Aukštųjų mokyklų mugė / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

LSMU posėdžio išvakarėse komentare BNS nurodė, kad sprendimai dėl 340 hektarų ploto sklypo Kemėrų kaime, netoli Baisogalos, perleidimo valstybės poreikiams „galėtų būti priimami“, tačiau kokie jie bus nenurodė.

Birželio pradžioje užregistruoti Vyriausybės kanceliarijos dokumentai rodo, kad mainais už sklypą aukštajai mokyklai svarstoma perduoti šešis 352,1 hektaro ploto netoli Šeduvos ir Baisogalos esančius atskirus žemės sklypus.

Penkis iš jų, kurių bendras plotas 339,5 hektaro, šiuo metu valstybė nuomoja Turto banko valdomai galvijų auginimo veislei ir mėsai bendrovei „Genetiniai ištekliai“. Pastaroji sako, kad sklypų, kurių didžioji dalis naudojama avims ganyti ir gaminti pašarus, paėmimas sustabdytų jos avininkystės padalinio veiklą ir dėl to kreipėsi į institucijas.

Praėjusią savaitę investicijų sutartį su „Rheinmetall“ pasirašiusi ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė BNS teigė, jog su LSMU nesusitarus dėl sklypo perleidimo, Vyriausybė turėtų „įvairių būdų, kaip tą spręsti“.

Anot ministrės, su universitetu vyksta derybos ne tik dėl sklypų, bet ir dėl finansinės kompensacijos.

Baisogaloje veikia LSMU padalinys Gyvulininkystės institutas.

Vokietijos karinės pramonės milžinė „Rheinmetall“ į 155 mm artilerijos amunicijos gamyklą Lietuvoje ketina investuoti daugiau nei 180 mln. eurų, joje turėtų būti sukurta bent 150 naujų darbo vietų. 

Gamyklos statybas ketinama pradėti šių metų rudenį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius