Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Luminor“ bankas teiks paskolas namų energiniam efektyvumui gerinti

Nuo šio mėnesio „Luminor“ bankas savo klientams pasiūlys naują kredito produktą energiniam būsto efektyvumui gerinti bei saulės elektrinėms įsirengti. Maksimali tokios vartojimo paskolos suma sudarys iki 30 tūkst. eurų, maksimalus paskolos grąžinimo terminas – iki 10 metų, rašoma „Luminor“ banko pranešime žiniasklaidai.
Grynieji eurai
Grynieji eurai / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Naujas „Luminor“ kreditavimo produktas energiniam būsto efektyvumui gerinti buvo sukurtas atsižvelgiant į kintančią situaciją energetikos rinkoje ir didėjančią alternatyvių energijos išteklių pasiūlą šalyje. Šia paskola banko klientai galės finansuoti investicijas į saulės paneles, būsto apšiltinimą, šildymo sistemų rekonstrukciją, vėdinimo sistemų įrengimą, langų ir durų keitimą ir kitus energiją taupančius sprendimus siekiant pagerinti namų energinę klasę.

„Energetiškai efektyvesni būstai gyventojams padeda sutaupyti lėšų už jų išlaikymą bei turi mažesnį neigiamą poveikį aplinkai. Kurdami naują kreditavimo produktą orientavomės į dvi pagrindines problemas – senos statybos būstų energinis efektyvumas yra žemas, o Lietuvos energetikos sektoriaus priklausomybė nuo iškastinio kuro vis dar didelė. Norime paskatinti savo klientus investuoti į būsto renovaciją ir naudoti kuo daugiau atsinaujinančios energetikos sprendimų, nes tai ilguoju laikotarpiu tiesiog labiau apsimoka“, – sakė „Luminor“ banko vartojimo paskolų plėtros padalinio vadovė Olga Kazanavičienė.

Minimali „Luminor“ paskolos būsto energiniam efektyvumui gerinti suma sudarys 4 tūkst. eurų ir jai bus taikoma kur kas mažesnė nei standartinė vartojimo paskoloms taikoma fiksuota metinė palūkanų norma. Kreditui energiniam būsto efektyvumui gerinti netaikoma pradinės įmokos ar turto įkeitimo sąlyga, tačiau prašoma pateikti būsto energinio efektyvumo projekto sąmatą arba sutartį su rangovu.

Iki 30 proc. investicijų į būsto energinio efektyvumo gerinimą gyventojai gali susigrąžinti su LR aplinkos ministerijos Aplinkos projektų valdymo agentūros parama, nepaisant to, ar investicijos atliekamos skolintomis, ar nuosavomis lėšomis.

„Luminor“ bankas pernai savo klientams pristatė ir paskolą gamtai draugiškam automobiliui įsigyti, kurios fiksuota palūkanų norma priklauso nuo automobilio taršos. Pasak banko ekspertų, į tvarumą orientuoti kreditavimo produktai jau dabar yra populiarūs tarp klientų, o ilgainiui jie tiesiog taps norma – išmanūs sprendimai padės sukurti visą žalios energetikos ekosistemą, pavyzdžiui, saulės panelių sugeneruojamą energiją naudoti ir būstui, ir elektromobiliui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas