Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Luminor“ optikos technologijų bendrovei „Altechna“ skolina 4 milijonus eurų

„Luminor“ bankas ir privataus kapitalo fondų valdytojas „LitCapital“ pasirašė susitarimą dėl optikos technologijų įmonės „Altechna“ finansavimo. Pritrauktas papildomas kapitalas leis bendrovei įgyvendinti plėtros planus bei auginti pardavimo apimtis užsienyje, taip pat bus panaudotas akcijų išpirkimui finansuoti, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Luminor
Luminor / Arno Strumilos / 15min nuotr.

„Altechna“ yra unikali įmonė su neabejotinai geromis perspektyvomis. Tikimės, kad mūsų investicija ir papildomai pritrauktas banko finansavimas leis pasiekti dar spartesnį augimą ir per artimiausius metus išauginti ryškų regiono lyderį optikos technologijų rinkoje, – teigė Šarūnas Šiugžda, „LitCapital“ vadovaujantis partneris.

Spalio pabaigoje paskelbta, kad 2013 m. į „Altechną“ investavęs „LitCapital“ didina savo dalį ir taps 100 proc. akcijų savininku.

„Altechna“ yra optikos technologijų įmonių grupė, veikianti daugiau nei 25 metus. Grupę sudaro „Altechna“, kuri tiekia ir gamina optinius komponentus, ir UAB „Altechna Coatings“, kuri plėtoja optinių dangų technologijas.

Grupės gaminami optiniai komponentai ir dangos yra naudojami optinių ir lazerinių sistemų gamyboje bei tiekiami klientams visame pasaulyje. „Altechna“ šiemet planuoja gauti 11,5 mln. eurų pajamų ir uždirbti 1,6 mln. eurų ikimokestinio pelno.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas