Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Luminor“ paskolino „Kauno grūdams“ 13,6 mln. eurų bendrovės „Grybai LT“ įsigijimui

„Luminor“ bankas paskolino „Linas Agro Group“ valdomai bendrovei „Kauno grūdai“ 13,6 mln. eurų – šios lėšos skirtos finansuoti „Auga Group“ sriubų ir konservuotų produktų gamybos padalinio „Grybai LT“ įsigijimo sandorį.
Eurų banknotai ir monetos
Eurų banknotai ir monetos / 123RF.com nuotr.

Liepą „Auga Group“ pranešė, kad „Kauno grūdai“ ir juos valdanti grupė „Linas Agro Group“ už bendrovę sumokėjo 16,3 mln. eurų. „Luminor“ paskola atsiskaityta už kooperatinės bendrovės pajus bei refinansuotos iš susijusių įmonių gautos „Grybai LT“ paskolos, pranešė bankas.

„Luminor“ banko verslo bankininkystės vadovas Jonas Urbonas sako, kad sandorį nuspręsta finansuoti dėl jo sąsajų su tvarumu.

„Linas Agro Group“ padidino savo ekologiškos galutiniam vartotojui skirtos produkcijos portfelį ir žengė dar vieną žingsnį tvarumo link. Tokie pokyčiai kuria pridėtinę vertę visuomenei ir yra prioritetinė „Luminor“ banko finansavimo kryptis“, – pranešime sako J.Urbonas.

„Kauno grūdai“ įsigijo 100 proc. kooperatinės bendrovės „Grybai LT“ pajų iš jį valdžiusių įmonių – „Auga Group“ kontroliuojamų kooperatinių bendrovių „AgroMilk“, „Juodmargėlis“ ir „Šventosios pievos“ bei „Baltic Champs“ ir UAB „Auga Luganta“.

Pasak „Linas Agro Group“ finansų direktoriaus Mažvydo Šileikos, įsigyta įmonė artimiausius kelis metus bus plečiama, kad duotų didesnę investicinę grąžą.

„Jau prasidėjo „Grybai LT“ integracija į grupę, joje vykdomą veiklą ir procesus. Prieš akis – keleri numatomos įmonės plėtros metai, mat norime geresnės investicinės grąžos, nei gaunama šiandien,“ – banko pranešime teigia M.Šileika.

„Grybai LT“ turi robotizuotą gamyklą Širvintose, kurioje gamina galutiniam vartojimui paruoštus produktus – sriubas, konservuotas daržoves, troškinius bei grūdinius patiekalus. Gamyklos produkcija eksportuojama į 30 šalių, tarp kurių yra JAV, Vokietija, Japonija.

„Grybai LT“ pajamos 2022 metais siekė 7,1 mln. eurų, valdomo turto vertė sudarė 7,9 mln. eurų. Konsoliduotas kooperatinės bendrovės pelnas prieš palūkanas, mokesčius ir nusidėvėjimą (EBITDA) buvo 1,3 mln. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas