Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

M.Mobiusas: JAV rinkos dar nepasiekė „absoliutaus dugno“

JAV akcijų rinkoje gali vėl prasidėti nuosmukis, kurį paskatins neapibrėžtumas dėl koronaviruso pandemijos pasekmių ekonomikai masto, mano garsus investuotojas Markas Mobiusas.
JAV doleriai
JAV doleriai / „Scanpix“ nuotr.

„Nemanau, jog mes jau pasiekėme absoliutų dugną, nes ekonomikos sustabdymo pasekmės yra nesuvokiamos“, – pareiškė jis interviu televizijos kanalui CNBC ir pridūrė, jog, kalbant apie įmonių pelno perspektyvas, „padėtis yra gana prasta“.

Taigi M.Mobiusas laikosi nuomonės, jog investuotojai ne visiškai atsižvelgė į tai, kad pesimistiniai ekonominiai duomenys ir įmonių finansiniai rezultatai yra neišvengiami.

Jo teigimu, investuotojai turėtų pasirūpinti pinigų atsarga tam atvejui, jeigu rinkoje įvyktų nauja griūtis.

Pagrindiniai JAV akcijų indeksai vasarį pasiekė rekordinius lygius, tačiau vėliau rinkoje įsigalėjo „meškų“ tendencija, nes spartus koronaviruso plitimas Jungtines Valstijas ir kitas šalis privertė beveik visiškai sustabdyti ekonominį aktyvumą, kad būtų galima pažaboti epidemiją.

Vis tik rinka jau beveik kompensavo nuostolius, kuriuos patyrė kovo 23 dieną, ir augimą pastaruoju metu skatino lūkesčiai, jog koronaviruso pandemija artėja prie savo piko.

„Nors dabar yra šiokių tokių galimybių akcijų pirkimui, sakyčiau, jog turbūt vertėtų laikyti paraką sausą iki kitos rinkos griūties“, – pareiškė M.Mobiusas.

„Galime pamatyti dvigubą dugną“, – pridūrė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas