Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 02 11 /10:41

M.Navickienė: pernai daugėjo turinčių darbą žmonių, augo jų pajamos

Pandemija ir dėl jos paskelbtas karantinas Lietuvoje nesustabdė vidutinių pajamų augimo, be to, pernai daugėjo žmonių, turinčių darbą, sako socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė.
Monika Navickienė
Monika Navickienė / Pauliaus Peleckio / 15min nuotr.

Pasak jos, apdraustųjų, dirbusių visą mėnesį, skaičius pernai lapkritį siekė 1,154 mln. – per metus jis augo 31 tūkstančiu.

„Nedarbui stipriai išaugus dėl koronaviruso pandemijos ir tos priemonės, kurios buvo priimtos antrojo karantino metu, jos buvo taikliai nukreiptos į darbo vietų išsaugojimą, subsidijos prastovose esantiems ir labai susiaurinta, bet taikli poprastovinė bei parama savarankiškai dirbantiems turėjo teigiamą poveikį darbo rinkai“, – spaudos konferencijoje penktadienį sakė ministrė.

Jos duomenimis, tokių darbuotojų atlyginimai augo 11,5 proc. – vidutinės pajamos pasiekė 1588 eurus „ant popieriaus“ ir buvo 164 eurais didesnės nei 2020 metais.

„Pandemija ir karantinas nesustabdė ir vidutinių pajamų augimo šalyje ir taip pat daugėjo asmenų, turinčių darbą“, – sakė ministrė.

„Darbo pajamos į rankas vidutiniškai didėjo 9,7 procento. Įvertinant didėjančių kainų pokyčius, realus padidėjimas yra 4,5 proc. ir Lietuvoje gyventojų pajamų augimas stipriai lenkia kaimynines valstybes, todėl pozityvių tendencijų laukiame ir 2022 metais“, – sakė M.Navickienė.

Pasak jos, apdraustųjų skaičius labiausiai augo Jurbarko, Kauno, Klaipėdos, Trakų, Kalvarijos rajonuose, vidutinės pajamos – didžiuosiuose miestuose bei kurortuose, tuo metu Varėnoje, Mažeikiuose – beveik 15 proc., Šilalėje – 14,2 procento.

Nedarbo išmokų gavėjų per pirmąjį karantiną 2020 metais išaugo pusantro karto iki maždaug 90 tūkst., bet per 2021 metus mažėjant nedarbo lygiui jų sumažėjo 10,7 proc. ir lapkritį siekė 73,3 tūkst.

„Sparčiausiai nedarbo išmokų gavėjų skaičius traukėsi Kalvarijos, Šilutės rajonuose, Ukmergėje, Pasvalyje“, – sakė M.Navickienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas