Su 15 diena! Metinė prenumerata vos 7,99 Eur+DOVANA
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

M. Skuodis su Turkijos ministru aptars dvišalius projektus

Susisiekimo ministras Marius Skuodis su Turkijos transporto ir infrastruktūros ministru Abdulkadiru Uraloglu aptars bendrus susisiekimo projektus.
Marius Skuodis
Marius Skuodis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Ministerija pranešė, kad Stambule ministrai diskutuos apie strateginių transporto infrastruktūros projektų įgyvendinimą, tiesioginio šalių susisiekimo oru plėtrą ir kitus dvišalius klausimus.

Vizito metu taip pat bus kalbama apie Vidurio, arba Transkaspijos tarptautinio transporto maršruto sujungimo su Baltijos jūros regionu perspektyvas. Šis per Turkiją einantis maršrutas padidintų krovinių transportavimą iš Vidurinės Azijos.

„Tikimasi, kad potencialą plėtoti papildomas daugiarūšio transporto jungtis šia Lietuvai ypač svarbia šiaurės–pietų kryptimi sustiprins ir į naująjį TEN-T reglamentą šiemet jau įtraukta europinė geležinkelio linija iki Klaipėdos“, – teigia ministerija.

Pasak ministerijos, Turkija yra viena populiariausių keliautojų iš Lietuvos krypčių, o Stambulas – vienas strateginių oro uostų, per kurį vyksta jungiamieji skrydžiai, suteikiantys galimybę pasiekti daugumą Azijos šalių.

Per devynis šių metų mėnesius užsakomaisiais skrydžiais iš Lietuvos į Turkiją keliavo daugiau nei 325 tūkst. keleivių, o reguliariaisiais – beveik 140 tūkst.

Pernai į Turkiją ir iš jos per Klaipėdos uostą buvo gabenta apie 825 tūkst. krovinių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant