Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

M.Zalatorius tikisi, kad G.Nausėda aktyviai dalyvaus diskusijose dėl biudžeto

Naujuoju šalies prezidentu išrinktas buvęs SEB banko prezidento patarėjas, ekonomistas Gitanas Nausėda yra sąžiningas ir stiprų moralinį kompasą turintis žmogus, galintis paskatinti glaudesnį valdžios, visuomenės ir verslo bendradarbiavimą, teigia Lietuvos bankų asociacijos (LBA) prezidentas Mantas Zalatorius. Jis, be kita ko, tikisi, kad išrinktasis šalies vadovas aktyviai dalyvaus, diskutuojant dėl 2020 metų biudžeto projekto.
Mantas Zalatorius
Mantas Zalatorius / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Naujajam šalies vadovui norėtųsi palinkėti pagarbos ir tolerancijos visoms nuomonėms bei principingumo. Mes tikimės darnaus valdžios, privataus ir finansų sektoriaus dialogo, ypač tikimės prezidento lyderystės telkiant mus visus bendriems tikslams, kurie siektų toliau nei vieną politinį sezoną ar vieną kadenciją. Saugi, demokratiška ir klestinti valstybė yra visų mūsų tikslas“, – BNS sakė M.Zalatorius.

Jis pabrėžė, kad G.Nausėdos ramybė ir išlaikytas būdas suteikia puikias galimybes bendram tikslui telkti šalį, įskaitant ir pastaruoju metu neretai ignoruotą verslą.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Gitanas Nausėda
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Gitanas Nausėda

„Jei mes žiūrėtume į šalį kaip gyvą organizmą, būtent finansų sektorius ir verslas yra jo kraujotaka. Ignoruojant ar demonizuojant tokią svarbią šalies dedamąją, būtų sunku pasiekti gerovės valstybę. Manau, kad noras ir pasiryžimas to siekti iš G.Nausėdos pusės bus (...) Šiaip ar taip, jis viešajame gyvenime yra jau dvidešimt metų ir tikrai suvokia politinius procesus, nors viešumoje ši jo savybė kartais ir labai nuvertinama“, – tvirtino M.Zalatorius.

Jo teigimu, aktyvesnio G.Nausėdos vaidmens tikimasi rudenį, kai bus rengiamas ir priimamas 2020 metų biudžeto projektas.

„Manau, kad darbas su biudžetu bus labai įdomus, čia labai svarbus bus ir parlamentinio Biudžeto ir finansų komiteto vaidmuo (...). Ko tikrai tikiuosi, kad nebus aklai pritariama kažkokiems siūlymams dėl biudžeto projekto, o dėl visų jų bus diskutuojama iš esmės ir naujasis šalies vadovas toje diskusijose aktyviai dalyvaus“, – teigė M.Zalatorius.

„G.Nausėda gali būti tuo žmogumi, kuris paskatins diskusijas biudžeto klausimais iš esmės. Ar jis tai darys, čia jau klausimas ne man“, – pridūrė jis.

Aktyvesnio G.Nausėdos vaidmens tikimasi rudenį, kai bus rengiamas ir priimamas 2020 metų biudžeto projektas.

Nepriklausomas kandidatas G.Nausėda sekmadienį laimėjo prezidento rinkimus, antrajame ture įveikęs konservatorių remiamą Seimo narę Ingridą Šimonytę. Naujasis prezidentas pradės eiti pareigas po inauguracijos liepos 12-ąją.

Prieš kandidatuodamas į prezidento postą, G.Nausėda beveik du dešimtmečius dirbo SEB banke, iš jų dešimtmetį – banko prezidento patarėju ir vyriausiuoju ekonomistu. Pernai rugsėjį G.Nausėda paliko banką.

Iki 200-ųjų sausio jis buvo Lietuvos banko valdybos narys ir Banko pinigų politikos departamento direktorius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas