Žiūrėkite

15MIN SEIMO DEBATAI 2024: ginčai dėl gynybos finansavimo, kainų, švietimo ir sveikatos apsaugos15MIN SEIMO DEBATAI 2024: ginčai dėl gynybos finansavimo, kainų, švietimo ir sveikatos apsaugos

MacKenzie Bezos įsipareigojo atiduoti pusę savo turto labdarai

MacKenzie Bezos, netrukus tapsianti buvusia „Amazon“ įkūrėjo Jeffo Bezoso žmona, pažadėjo atiduoti pusę savo turto labdarai ir tokiu būdu prisijungė prie grupelės itin turtingų filantropų iš viso pasaulio, priėmusių tokį įsipareigojimą, antradienį paskelbė ne pelno organizacija „The Giving Pledge“.
Jeffas Bezosas ir MacKenzie Bezos
Jeffas Bezosas ir MacKenzie Bezos / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Labdaros organizacija, kurią 2010 metais įkūrė milijardieriai Warrenas Buffettas ir Billas Gatesas, įtraukė M.Bezos į 19-os naujų rėmėjų sąrašą, kuriame taip pat yra turtuolių iš Kinijos, Šveicarijos, Jungtinių Arabų Emyratų ir Didžiosios Britanijos bei JAV.

Balandžio mėnesį M.Bezos akimirksniu tapo viena turtingiausių pasaulio žmonių, kurios grynasis turtas po skyrybų su turtingiausiu pasaulio žmogumi Jeffu Bezosu sieks net 36 mlrd. JAV dolerių.

„Be vertybių, kuriomis mane apdovanojo gyvenimas, aš turiu neproporcingai daug pinigų, kuriais galiu pasidalinti“, – parašė M.Bezos laiške, kuriuo pranešė apie savo įsipareigojimą prisijungti prie labdaros fondo.

„Mano požiūris į filantropiją ir toliau bus pasvertas. Prireiks laiko, pastangų ir dėmesio. Tačiau aš nelauksiu. Ir aš laikysiuosi šios krypties, kol seifas ištuštės“.

Artėjančių skyrybų sutartyje numatyta, kad M.Bezos išlaikys 25 proc. „Amazon“ akcijų, kurias ji valdė kartu su vyru – šis kiekis atitiks maždaug 4 proc. bendrovės vertės, tačiau M.Bezos atsisakys visų balsavimo teisių.

Šiuo metu jau daugiau nei 200 žmonių yra pažadėję atiduoti labdaros fondui „The Giving Pledge“ didžiąją dalį savo turto, įskaitant „Facebook“ įkūrėją Marką Zuckerbergą, investuotoją Billą Ackmaną ir „Microsoft“ įkūrėją Paulą Alleną.

Jeffas Bezosas, kurio turtas šiuo metu siekia gerokai daugiau nei 100 mlrd. JAV dolerių, nėra prisiėmęs tokio įsipareigojimo, tačiau rugsėjo mėnesį paskelbė apie 2 mlrd. JAV dolerių vertės investicijų fondą, skirtą padėti būsto neturinčioms šeimoms ir suteikti išsilavinimo galimybių vaikams iš vargingų bendruomenių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas