Maisto kainos šalyje nuo valstybingumo atkūrimo (nuo EKI stebėsenos pradžios 1992-ųjų pabaigoje) išaugo 6,1 karto, o vien tik per pastaruosius penkerius metus – 21,4 procento.
Pieno produktai pernai pabrango 2,4 proc., mėsos gaminiai – 4,8 proc., grūdų produktai – 3,7 proc., vaisiai ir daržovės – 31,6 proc., žuvys ir kitos jūrų gėrybės – 13,2 proc., kiaušiniai – 6,6 proc., kava – 5,4 proc., cukrus – 1,6 proc., margarinas – 2,7 proc., gaivieji gėrimai – 1,6 procento.
Tuo tarpu konditerijos gaminiai atpigo 2,3 proc., o arbata – 11,3 procento.
Daugiausiai pinigų namų ūkiai išleidžia mėsos produktams – jiems tenka 29,4 proc. keturių asmenų namų ūkio savaitinio maisto krepšelio. Pieno produktams tenkanti išlaidų dalis – 21,1 proc., grūdų produktas – 13,6 proc., vaisiams ir daržovėms – 11,6 procento.
Paskutinį praėjusių metų ketvirtį (ketvirtąjį ketvirtį, palyginti su trečiuoju) pagrindinių maisto produktų krepšelis šalyje pabrango 3 procentais. Labiausiai išaugo obuolių ir mėsos gaminių kainos – atitinkamai 34,6 proc. ir 4,7 proc., tuo tarpu bulvės pabrango tik 0,6 procento.