Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Jurbarkų mėsos“ gaminiuose – salmoneliozės bakterija: susirgo jau keliolika žmonių

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) nustatė salmoneliozės bakteriją „Jurbarkų mėsos“ gaminiuose, įmonei uždrausta tiekti gaminius į rinką, gyventojai įspėjami jų nevartoti ir grąžinti į prekybos vietas.
Rūkyti mėsos gaminiai – zanavykų pasididžiavimas
Rūkyti mėsos gaminiai – zanavykų pasididžiavimas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kaip ketvirtadienį pranešė tarnyba, rugsėjo pabaigoje ji gavo Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Tauragės departamento pranešimą, kad keturi asmenys vartoję tuos pačius mėsos gaminius susirgo salmonelioze ir pradėjo tyrimą.

Anot VMVT, ketvirtadienį į gydymo įstaigą jau kreipėsi septyniolika asmenų, iš kurių dvylikai patvirtinta salmoneliozė.

Apklausus susirgusius asmenis, paaiškėjo, jog visi jie vartojo tuos pačius „Jurbarkų mėsa“ gamybos produktus: šaltai rūkytą kiaulienos kumpelį „Kauno kumpeliai” bei šalto rūkymo kiaulienos nugarinę „Šaltai rūkyta nugarinė".

Produktai buvo įsigyti firminėje įmonės parduotuvėje Jurbarkų kaime, esančiame Jurbarko rajone.

VMVT atliko patikrinimus įmonės gamybos vietoje ir parduotuvėje bei atrinko šių gaminių mėginius laboratoriniam tyrimui.

Rezultatai patvirtino, kad keliuose iš paimtų šalto rūkymo „Kauno kumpeliai” mėsos gaminio mėginių aptikta salmonelės bakterija.

„Priimtas sprendimas uždrausti tiekti į rinką gamybos įmonėje surastus daugiau kaip 180 kg maisto produktus, susijusius su protrūkio tyrimu. Ūkio subjektas taip pat įpareigotas uždraustus produktus atšaukti iš rinkos ir susigrąžinti juos iš vartotojų“, – skelbia VMVT.

Tarnyba įspėja nevartoti „Jurbarkų mėsos“ šaltai rūkytų mėsos ir grąžinti į prekybos vietas šaltai rūkytą kiaulienos kumpelį „Kauno kumpeliai” bei šalto rūkymo kiaulienos nugarinę „Šaltai rūkyta nugarinė".

Nesaugų produktą galima grąžinti į prekybos vietą, iš kurios jis įsigytas, pateikiant įsigijimo čekį. Vartotojas taip pat turi teisę atgauti sumokėtus pinigus už nesaugią prekę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas