Makaronų importuotojams teks priimti „Kauno grūdus“

Miltų, maistinių kviečių gemalų bei pašarų bendrovė „Kauno grūdai“ ėmėsi makaronų verslo, tačiau jų gamyba užsiims tik įvertinusi, ar tai atsiperka.

„Prekių ženklo plėtros tyrimas parodė, kad vartotojai lengvai priimtų „Kauno grūdų“ kepamą duoną bei duonos gaminius, makaronus“, – kaip kilo mintis imtis makaronų gamybos, aiškina „KG Group“, į kurios sudėtį įeina „Kauno grūdai“, taip pat Vilniaus ir Kaišiadorių paukštynai, vadovas Tautvydas Barštys, penktadienį rašo dienraštis „Verslo žinios“.

Naujas produktas, makaronai „Dorea“, gaminami ne įmonėje, o vienoje iš Europos Sąjungos šalių. Kurioje konkrečiai, bendrovės atstovai neskelbia.

Pasak komercijos direktoriaus Mariaus Gudo jie užsakė paslaugą, todėl didesnės reikšmės šalis neturi.

Šiems makaronams pagaminti reikalingų specialių kietųjų kviečių „Kauno grūdai“ įsiveža iš Italijos, todėl dėl įvežtinės žaliavos „Dorea“ makaronai bus brangesni už pigiausius Lietuvoje parduodamus, bet pigesni už itališkus. Juos planuojama produkciją eksportuoti į Latviją, Estiją, Rusiją.

„Kauno grūdai“ iki 2010 m. pabaigos planuoja užimti 15 proc. Lietuvos makaronų rinkos.

Skaičiuojama, kad Lietuvoje maždaug 40 proc. parduodamų makaronų yra įvežtiniai. Didžiausia vietos gamintoja – įmonė „Amber pasta“. Nedidelį kiekį makaronų Lietuvoje gamina ir Čedasų, Merkinės malūnai. „Vilniaus duona“, prieš kelerius metus nusprendusi koncentruotis į duonos gamybą, makaronų atsisakė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis