„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Makaronų importuotojams teks priimti „Kauno grūdus“

Miltų, maistinių kviečių gemalų bei pašarų bendrovė „Kauno grūdai“ ėmėsi makaronų verslo, tačiau jų gamyba užsiims tik įvertinusi, ar tai atsiperka.

„Prekių ženklo plėtros tyrimas parodė, kad vartotojai lengvai priimtų „Kauno grūdų“ kepamą duoną bei duonos gaminius, makaronus“, – kaip kilo mintis imtis makaronų gamybos, aiškina „KG Group“, į kurios sudėtį įeina „Kauno grūdai“, taip pat Vilniaus ir Kaišiadorių paukštynai, vadovas Tautvydas Barštys, penktadienį rašo dienraštis „Verslo žinios“.

Naujas produktas, makaronai „Dorea“, gaminami ne įmonėje, o vienoje iš Europos Sąjungos šalių. Kurioje konkrečiai, bendrovės atstovai neskelbia.

Pasak komercijos direktoriaus Mariaus Gudo jie užsakė paslaugą, todėl didesnės reikšmės šalis neturi.

Šiems makaronams pagaminti reikalingų specialių kietųjų kviečių „Kauno grūdai“ įsiveža iš Italijos, todėl dėl įvežtinės žaliavos „Dorea“ makaronai bus brangesni už pigiausius Lietuvoje parduodamus, bet pigesni už itališkus. Juos planuojama produkciją eksportuoti į Latviją, Estiją, Rusiją.

„Kauno grūdai“ iki 2010 m. pabaigos planuoja užimti 15 proc. Lietuvos makaronų rinkos.

Skaičiuojama, kad Lietuvoje maždaug 40 proc. parduodamų makaronų yra įvežtiniai. Didžiausia vietos gamintoja – įmonė „Amber pasta“. Nedidelį kiekį makaronų Lietuvoje gamina ir Čedasų, Merkinės malūnai. „Vilniaus duona“, prieš kelerius metus nusprendusi koncentruotis į duonos gamybą, makaronų atsisakė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“