Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Mažmeninės prekybos apyvarta Lenkijoje liepą augo lėčiau negu prognozuota

Mažmeninės prekybos apyvarta Lenkijoje liepą, palyginti su tuo pat mėnesiu pernai, padidėjo 4,4 proc. ir metinis prieaugis buvo toks pat, kaip ir ankstesnį mėnesį, nors rinkose buvo tikėtasi, kad augimas paspartės iki vidutiniškai 5,6 proc., rašo portalas „Trading Economics“, remdamasis Lenkijos statistikos tarnybos ketvirtadienį paskelbtais duomenimis.
Friedemann Kohler / dpa/picture-alliance
Friedemann Kohler / dpa/picture-alliance
Temos: 2 Lenkija Prekyba

Liepą sparčiau augo variklinių transporto priemonių, motociklų ir jų dalių (30,1 proc., palyginti su 24,3 proc. birželį), vaistų, kosmetikos ir ortopedijos įrangos (11,2 proc., palyginti su 5,4 proc.) ir kitų prekių (18 proc., palyginti su 15,9 proc.) pardavimai. 

Be to, lėčiau mažėjo maisto produktų, gėrimų ir tabako gaminių (-2,7 proc., palyginti su -4 proc.), tekstilės gaminių, drabužių ir avalynės (-10,4 proc., palyginti su -19,3 proc.), baldų, radijo, televizorių ir buitinės technikos (-3,4 proc., palyginti su -6,7 proc.) pardavimai. 

Per mėnesį – liepą, palyginti su birželiu, – mažmeninės prekybos apyvarta padidėjo 1,9 proc. ir mėnesio prieaugis buvo gerokai didesnis negu pirmąjį vasaros mėnesį, kuomet sudarė 0,3 procento.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai