Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„McDonald's“ įplaukos 2023-aisiais augo 10 proc., pelnas – 37 proc.

JAV „McDonald's Corp.“, didžiausio pasaulyje greitojo maitinimo tinklo, pardavimų pajamos 2023-aisiais didėjo 10 proc. iki 25,5 mlrd. dolerių, grynasis pelnas šoktelėjo 37 proc. iki 8,47 mlrd. dolerių. Pelno šuolis siejamas su vienkartiniais 1,28 mlrd. dolerių nurašymais užpernai.
Christoph Schmidt / dpa/picture-alliance
Christoph Schmidt / dpa/picture-alliance

Anot korporacijos pranešimo, paskutinio 2023-ųjų ketvirčio įplaukos per metus augo 8 proc. iki 6,41 mlrd. dolerių, grynasis pelnas – 7 proc. iki 2,04 mlrd. dolerių. Pirmasis rodiklis nedaug atsiliko nuo Volstrito analitikų prognozių vidurkio, o antrasis jį viršijo.

Palyginamieji pardavimai (daugiau nei metus dirbančių restoranų) spalį-gruodį padidėjo 3,4 proc., o vien tik JAV – 4,3 procento.

Praėjusį mėnesį „McDonald's“ vadovas Chrisas Kempczinskis (Krisas Kempčinskis) perspėjo, kad „dezinformacija“ Artimuosiuose Rytuose ir kitur kenkia korporacijos pardavimams. Amerikietiško greito maisto užkandinės šiame regione ne tik susidūrė su jo megėjo boikotu, bet ir su protestais, todėl „McDonald's“ buvo priverstas laikinai apriboti šių užkandinių darbo valandas, o kai kurias jų laikinai uždaryti.

„McDonald's“ nebuvo vienintelė JAV bendrovė, pastaraisiais mėnesiais susidūrusi su karo Artimuosiuose Rytuose poveikiu. „Starbucks“ praėjusią savaitę pranešė apie jos kavinių boikotą šiame regione bei kai kuriuose pavieniuose kituose regionuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas