Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Merito Partners“ investuos 80 mln. eurų į savitarnos sandėlius

Latvijos investicijų bendrovė „Merito Partners“ investuos 80 mln. eurų į didžiausią Baltijos šalyse savitarnos sandėlių tinklą, pranešė bendrovė.
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Per penkerius metus ji ketina išplėtoti tokį tinklą Vilniuje, Kaune, Rygoje ir Taline bei žada plėstis į kitus miestus.

„Merito Partners“ partneris Martinis Baumanis teigė, kad pastaraisiais metais Europoje tokių sandėlių rinka sparčiai plečiasi – šiuo metu žemyne yra beveik 6 tūkst. tokių kompleksų, tačiau Baltijos šalyse ši rinka dar pakankamai neišvystyta.

„Latvijoje, Lietuvoje ir Estijoje vienam tūkstančiui gyventojų tenka maždaug 4 kv. metrai specializuotų sandėliavimo patalpų. Tai gerokai atsilieka nuo Europos ir Skandinavijos šalių, kuriose šis rodiklis yra daugiau nei dešimt kartų didesnis, o patalpų užimtumas išlieka stabiliai aukštas“, – pranešime teigė M. Baumanis.

Vidutinė sandėlio patalpa svyruos nuo 4 iki 6 kv. metrų, o tinklą sudarys ne mažiau kaip 10 tūkst. patalpų, kuriomis klientai galės naudotis bet kuriuo paros metu.

Fondo dydis siekia 30 mln. eurų, o dar 50 mln. eurų finansavimą bendrovė siekia pritraukti iš bankų. „Merito Partners“ jau užsitikrino 5 mln. eurų iš daugiau nei 10 Latvijos investuotojų ir toliau renka lėšas – fondo vertė per kelis mėnesius pasieks bent 10 mln. eurų.

Projektui fondas „Merito Self Storage Fund“ įsteigė įmonę „Safe Storage Group“, kuri daugiausia dėmesio skirs nenaudojamų pastatų įsigijimui ir pertvarkymui į specializuotas saugyklas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas