Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Metinė infliacija Lenkijoje stabilizavosi 6,6 proc. lygyje

Metinė infliacija Lenkijoje lapkritį, kaip ir mėnesiu anksčiau, sudarė 6,6 proc. ir buvo mažiausia nuo 2021 metų rugsėjo, parodė šalies statistikos tarnybos penktadienį paskelbti oficialūs duomenys.
Michal Dyjuk / AP
Michal Dyjuk / AP
Temos: 2 Lenkija Infliacija

Preliminariai buvo skelbta, kad metinės infliacijos rodiklis paskutinį rudens mėnesį smuktelėjo iki 6,5 proc., tačiau šis įvertis vėliau buvo patikslintas, rašo portalas „Trading Economics“.

Lapkritį sulėtėjo maisto produktų ir nealkoholinių gėrimų (nuo 8 proc. spalį iki 7,3 proc.), alkoholinių gėrimų ir tabako (nuo 10,1 iki 9,9 proc.), būsto ir komunalinių paslaugų (nuo 8,3 iki 8,1 proc.), baldų ir namų ūkio įrangos (nuo 7,5 iki 5,9 proc.), ryšių (nuo 9 iki 6,7 proc.), poilsio (nuo 7,5 iki 6,5 proc.), švietimo (nuo 10,5 iki 10,4 proc.) ir restoranų bei viešbučių (nuo 11,1 iki 10,3 proc.) kainų metinis augimo tempas.

Be to, nors ir lėčiau, bet toliau mažėjo transporto kainos – spalį, palyginti su metais anksčiau, jos smuko 7,9 proc., o lapkritį – 2,2 procento.

Tuo tarpu drabužių ir avalynės bei sveikatos priežiūros kainų metinis augimo tempas paspartėjo – atitinkamai nuo 4,4 iki 4,7 proc. ir nuo 5,4 iki 5,5 procento.

Per mėnesį, t. y. lapkritį, palyginti su spaliu, vartotojų kainos pakilo 0,7 proc. ir mėnesio infliacija buvo gerokai didesnė negu spalį, kuomet sudarė 0,3 procento.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas