Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Milijardierių paramos V.Putinui mažėja: susitikimo su verslininkais įrašas demaskuoja

Atviroje Vladimiro Putino kasmetinio susitikimo su stambiuoju verslu dalyje buvo pastebimai mažiau milijardierių nei prieš metus, rašo „agents.media“.
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas / „AFP“/„Scanpix“

Šiemet per V.Putino susitikimą su verslu pirmoje eilėje sėdėjo 22 žmonės, o prieš metus – 24. Remiantis turimais vaizdo įrašais, pavyko identifikuoti beveik visus juos – šiemet 20 žmonių, o pernai – 23.

Tik septyni verslininkai, šiemet sėdėję pirmoje eilėje, prieš metus sėdėjo pirmoje eilėje. Tai Andrejus Gurjevas, Dmitrijus Mazepinas, Viktoras Vekselbergas, Dmitrijus Pumpianskis, Aleksejus Mordašovas, Andrejus Bokarevas ir Leonidas Kazinecas.

Pernai nesėdėję pirmoje eilėje, tačiau šiemet joje atsidūrę, buvo du verslininkai. Tai – Olegas Deripaska (prieš metus sėdėjęs antroje eilėje) ir Romanas Trocenka.

Tarp verslininkų, kurių šiemet nebuvo pirmoje eilėje, yra Grigorijus Berezkinas (praėjusiais metais Europos Sąjunga panaikino jam taikomas sankcijas), Germanas Chanas, Michailas Gucerijevas, Andrejus Melničenka, Vladimiras Potaninas, Viktoras Rašnikovas ir Igoris Ziuzinas.

Bendras 2024 m. pirmoje eilėje esančių verslininkų turtas, palyginti su praėjusiais metais, sumažėjo beveik perpus – nuo 108 mlrd. iki 56 mlrd. dolerių.

Iš valstybinių bendrovių pirmoje eilėje sėdėjo VEB vadovas Igoris Šuvalovas, Rusijos geležinkelių vadovas Olegas Belozerovas, „Gazprom Neft“ vadovas Aleksandras Diukovas, „Rostelecom“ vadovas Michailas Osejevskis, VTB vadovas Andrejus Kostinas ir „KamAZ“ vadovas Sergejus Kogoginas.

Kremlius naudoja tokius susitikimus, kad pademonstruotų elito susitelkimą aplink Putiną Rusijai pradėjus karą Ukrainoje.

Savo ruožtu Vakarų šalys tokius susitikimus gali laikyti priežastimi įvesti sankcijas – mat dalyvavimas tokiame V.Putino susitikime su verslininkais iškart po karo pradžios buvo laikomas vienu iš sankcijų pagrindų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius