Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Milijonas ar pusė: koks laimėjimas išvestų lietuvį iš darbo?

Jei netikėtai iš dangaus nukristų solidi suma, kone du trečdaliai dirbančių lietuvių mestų savo darbą ir vietoje jo keliautų, užsiimtų nuosavu verslu, savęs tobulinimu ar savanoryste. Tokias įžvalgas pateikia specialistų paieškos portalas CVMarket.lt, rašoma pranešime spaudai.
Finansinis išprusimas
Asociatyvi nuotrauka / 123rf.com
Temos: 2 Pinigai Darbas

„Per daugiau kaip trisdešimt nepriklausomybės metų lietuviai loterijose daugiausiai yra laimėję 24 mln. eurų, o didžiausių laimėjimų dešimtukas baigiasi ties 650 tūkstančių eurų. Anot loterijų rinkos tyrimo, kurį prieš ketvertą metų atliko Kantar TNS, laimę loterijose bent kartą per metus bando net 63 proc. šalies gyventojų, - sako CVMarket.lt atstovė Raimonda Tatarėlytė, - kaip paliudijo CVMarket.lt atliktas tyrimas, ne vienas lošia tikėdamasis palikti savo darbą ir užsiimti tuo, kas, mieliau širdžiai, pasirinkti naują gyvenimo kelią.“

Kiek pinigų būtų kaip tik?

Tiesa, šansų, kad kiek daugiau nei ketvirtadalis (27,9 proc.) dalyvavusių apklausoje kada nors paliks darbą, labai nedaug, nes jie turėtų laimėti daugiau 500 tūkst. eurų. O tai tik šiek tiek mažiau, nei didžiausių laimėjimų TOP‘o apatinė eilutė.

Dar 12,5 proc. teigė paliksiantys darbą, jei pavyktų laimėti nuo 250 iki 500 tūkstančių eurų. Dar žemiau (tarp 100 ir 250 tūkst. eurų) kartelę nuleido 11 proc. respondentų. Bet tai ne riba. Dar 12,8 proc. nurodė, kad prašymą išeiti iš darbo rašytų laimėję mažiau nei 100 tūkstančių eurų. Tikėtina, kad darbas, kurį dirba minėti apklausos dalyviai, yra jų visiškai nemėgstamas, arba šis pragyvenimo šaltinis neleidžia gyventi, taip, kaip jie norėtų.

Kas vietoje darbo?

Panašu, kad lietuviai nemano, jog laimėję nemažą sumą ir atsisakę darbo, tiesiog drybsos nieko neveikdami. Daugiau kaip trečdalis (33,5 proc.) planuotų išeiti ilgų atostogų ar tiesiog leistųsi į ilgą kelionę. Dar beveik kas trečias (31 proc.) tikina pradėsiantis verslą. 16,6 proc. pasinaudos laimėjimu savo įgūdžių tobulinimui, mokslams. Apie savanorišką veiklą mąsto 12,6 proc., o 6,3 proc. nurodė užsiimsiantys kita veikla.

Darbo į pinigus nekeis

Likę 35,8 proc. dalyvavusių apklausoje, darbo palikti nežada, kad ir kiek laimėtų. To priežastys įvairios. Apie prasmingą veiklą, gyvenimo tikslus kalbėjo 35,9 proc. atsakiusių, kad kokie pinigai iš darbo jų neišves. Dar 20 proc. aiškino negalintys be bendravimo ir socializacijos. 18,2 proc. prisipažino labai mėgstantys savo darbą, o 9 proc. tiesiog prisipažino nežinosiantys ką veikti, kai atsiras tiek laisvo laiko. Likę 16,9 proc. atsakiusių negalėjo nurodyti vienos priežasties, kodėl nežada pasiduoti didelių pinigų vilionėms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas