Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Ministerija – už pašalpų mokėjimą įmonių, kurioms inicijuotas likvidavimas, savininkams

Daliai parlamentarų siūlant mokėti nedarbo išmoką žmogui net ir tuo atveju, jeigu jo įmonės ar mažosios bendrijos atžvilgiu yra inicijuotas likvidavimas, socialinės apsaugos ir darbo viceministras, tokią iniciatyvą vadina logiška. 
Pinigai
Pinigai / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.
Temos: 1 Nedarbo išmoka

Gegužę opozicinės Seimo demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos“ atstovai – Tomas Tomilinas ir Linas Kukuraitis – įregistravo Užimtumo įstatymo pataisas, kuriomis siūloma bedarbiams priskirti ir individualių įmonių bei mažųjų bendrijų, kurioms yra inicijuotas likvidavimas, savininkus ir narius.  

„Pradėtas likvidavimas, jeigu valstybė jį yra pradėjusi, jis gali trukti labai ilgai, ir tokiu atveju žmogus, neturėdamas jokių pajamų, negauna ir nedarbo socialinio draudimo išmokos tuo metu, kada ieškosi kitos veiklos ar kito darbo. Manome, kad tas pasiūlymas, parengtas gerbiamo Seimo nario (T. Tomilino – BNS), yra logiškas“, – LRT radijui antradienį sakė socialinės apsaugos ir darbo viceministras Martynas Šiurkus. 

„Tik vienas dalykas, ką reikia pasidaryti, ir nuo rugpjūčio mėnesio mes turime tokią galimybę, paprasčiausia suskaičiuoti, kiek tam reikia valstybės biudžeto lėšų“, – pridūrė jis. 

Seimo narys T. Tomilinas teigė Užimtumo įstatymo pataisas iniciavęs po to, kai viešojoje erdvėje išgirdo apie atvejį, kuomet netekęs darbo žmogus negalėjo gauti nedarbo išmokos, nes valstybė yra iniciavusi jo įmonės likvidavimą. 

„Pasirodo, įstatyme yra spragelė, kurią reikia šiandien užtaisyti. (...) Jeigu jis (savininkas – BNS) būtų pats tą likvidaciją pradėjęs, tai viskas tvarkoje. Bet jeigu valstybė už jį likviduoja (jis negali gauti išmokos – BNS)“, – LRT radijui sakė T. Tomilinas. 

Socialinės apsaugos ir darbo viceministro teigimu, asmenų, kurių mažosioms bendrijoms valstybės vardu yra inicijuotas likvidavimas, šiuo metu yra virš 7 tūkst., o į Užimtumo tarnybą šiandien yra kreipęsi apie 120, iš kurių apie 90 yra dirbę pagal darbo sutartis galėtų gauti nedarbo socialinio draudimo išmokas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas